Foto: RSS

Ljuba ozbiljan

OBRADOVIĆ OKUPIO RUKOMETAŠICE: Devojke odgovaraju na sve zadatke! Ako se ne radi, nema optimizma

Ljubomir Obradović, selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, zajedno sa stručnim štabom, po drugi put ove godine okupio je najperspektivnije igračice iz srpskih klubova u trenažni centar, koji se od nedelje do utorka održao u Košutnjaku.

Ostali sportovi

Četiri zajednička treninga pomogla su selektoru i njegovim saradicima u proceni i mogućnosti kandidatkinja, ali i samim igračicama u individualnom razvoju.

"To je ono što smo zamislili da kroz trenažne centre isprobamo i osposobimo što veći broj devojaka, jer nismo u mogućnosti zbog kratkog perioda kroz EHF nedelje da to uradimo. Želimo da ih pripremimo za sledeće generacije rukometa u Srbiji. Svako ko radi mora da bude optimista. Devojke odgovaraju na sve zadatke. Ako se ne radi, nema optimizma. Ništa ne pada s neba. Mora se biti uporan. Što više ovakvih okupljanja je potrebno. Ako uspemo i na regionima da to postignemo, da sjedinimo sve u jednu celinu, da što više dece osposobimo za seniorski pogon, to će biti prava stvar", rekao je Obradović.

On je prokomentarisao i učinak na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, gde je reprezentacija zauzela deveto mesto, posle odličnih partija u grupi i poraza od Crne Gore u osmini finala.

"Devojke su dobro reagovale na taktiku koju smo spremali za utakmice u grupi. Taj deo je odrađen baš kako treba. Uz više dana i treninga bilo bi još bolje. Imali smo Nemice i Holanđanke, mogli smo da pobedimo. U meču sa Crnom Gorom nismo odgovorili na taktičke zahteve za tu utakmicu. Došao je takav dan, a ne može mi niko reći da nismo bili spremni, jer smo zadatke ispunjavali u mečevima sa vicešampionkama Holanđankama, Nemicama u ulozi domaćina i jakom Korejom. Desilo se što se desilo. Izvukli smo pouke i nastavićemo da radimo da još poboljšamo naš stil igre".

Nalazimo se na polovini olimpijskog ciklusa do Igara u Tokiju, a selektor je rekao da ne brine i da u timu će imate devojke koje mogu da odgovore na sve zahteve.

"Ima mesta optimizmu, ali je teško bilo šta dalje reći. Na Prvenstvo smo otišli bez treninga u kompletnom sastavu. Imali smo i povrede, porodične probleme... Imamo dobru reprezentaciju. To je skup devojaka koje mogu da odgovore na najviše zahteve. Očekujem da imamo pozitivnu atmosferu pred mečeve sa Šveđankama u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Želimo da nastavimo tamo gde smo stali", zaključio je Ljubomir Obradović.

Rukometni savez Srbije

Foto: Rukometni savez Srbije