Rešeno pitanje naslednika

Posle Željka Obradovića, Argiris Pedoulakis vodi PAO

Pedaulakis, koji je u Panatinaikosu od sredine osamdesetih do početka devedesetih godina prošlog veka proveo šest godina, bio je druga opcija braće Janakopulos,

Košarka
> 21:04h

Panatinaikos je našao zamenu za trenera Željka Obradovića. Nekadašnji košarkaš atinskog kluba Argiris Pedoulakis, naslediće najtrofejnijeg stratega košarkaške Evrolige.

Pedoulakis, koji je u Panatinaikosu od sredine osamdesetih do početka devedesetih godina prošlog veka proveo šest godina, bio je druga opcija braće Janakopulos, koji su po odlasku Obradovića i negativnog odgovora Šarunasa Jasikevičijusa, trenerski posao hteli da povere Juriju Zdovcu. Slovenac je međutim odlučio da ostane u Rusiji i produžio je ugovor sa Spartakom iz Sank Petersburga.

"Kada dolazite u najuspešniji sportski kolektiv jedne zemlje, neumesno je pitati za "kredite". Znam to još iz vremena kada sam bio igrač. Ali sve ovo će i za mene i za igrače, a i navijače biti novo iskustvo. Zato nam je svima neophodna podrška i strpljenje. Ne treba odmah oštro suditi i porediti se sa prošlošću", rekao je novi trener Panatinaikosa.

Atinski klub bi narednih dana trebalo da saopšti da su novi košarkaši u timu Panatinaikosa Dru Nikolas i Mihael Bramos.