Foto: Saša Pavlić, Dado Đilas

Svađe na sve strane

SKRAĆUJE JEZIKE: Dragiša Binić kažnjava Lalatovića i Radnički

Nenad Lalatović i uprava Nišlija zbog neprimerenih komentara biće na tapetu člana IO Fudbalskog saveza Srbije zaduženog za regularnost

Fudbal
> 16:31h

Fudbalsko prvenstvo se još nije zahuktalo, a član IO FSS zadužen za regularnost takmičenja Dragiša Binić je u sve većim problemima.

Prvo su se po navici saopštenjima sukobile uprave Crvene zvezde i Partizana, da bi s medijskim prepucavanjima nastavili niški Radnički i trener Čukaričkog Nenad Lalatović.

I jedni i drugi indirektno su ukazali na nameštanje utakmica u Superligi.

- Očekuje ih kazna! Pravilnik jasno kaže šta treba preduzeti, tako da će odgovarati za sve što su javno rekli - naglasio je Binić za Kurir.

foto: Beta

Nije iznenađenje što puca na vezi Niš - Banovo brdo, jer direktni su konkurenti za mesto koje vodi u Evropu.

Zato je Lalatović rekao da se već zna koja će tri tima sigurno doći do bubnja UEFA, dok su mu se Nišlije u saopštenju „izvinile“ što narušavaju komfor beogradske tramvaj lige.

- Neverovatno, čim je krenula liga, odmah su počele teorije zavere. Čini mi se da pojedinci samo žive i razrađuju te zavere, vide ih u svemu, mere svaku odluku sudije. Dajte, ljudi, pogledajte prvo da li su vam igrači negde loše reagovali, gde je greška trenera... Ne, odmah se traži krivac na drugoj strani! Kad je već tako, onda ćemo primenjivati Pravilnik o kaznama. Ako su sankcije dobili Zvezda i Partizan, osetiće ih i Radnički i Lalatović - jasan je Binić.

Loš imidž

TERAMO LJUDE

Na Binićevoj listi mogao bi lako da završi i iskusni Milorad Kosanović, koji je nakon poraza Napretka od Voždovca (3:2) rekao da se na „krovu“ slatko smeju dok kradu druge timove.

- Ako procena bude takva da je izjava neprimerena, neću imati milosti, bez obzira na to što sam emotivno vezan za Napredak. Moramo da zaustavimo negativno komentarisanje fudbala. Narodu se šalje poruka da ne dolazi na utakmice, iako nam je svima cilj da nam tribine budu pune - rekao je Binić.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Saša Pavlić, Dado Đilas, Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda i Partizan ovu šansu ne smeju da propuste! Dokle smo stigli u Evropi?