Foto: Fonet, AP

Šou

TEO, ŠTA IMAŠ U MOZGU? Trener Klipersa ne može da veruje šta radi Srbin

Češće nego ikada pokrećem akciju „dajte loptu Teodosiću i odigrajte nešto“. I uvek upali. On je genije za košarku, nahvalio je našeg asa Dok Rivers

Košarka
> 13:02h

Spor je, mator, slabo igra odbranu, nema mišiće... samo su neke od konstatacija košarkaških „stručnjaka“ pre neko što je Miloš Teodosić sa 30 godina postao ruki u NBA.

Danas bi oni koji su omalovažavali Tea trebalo da čuju trenera LA Klipersa, legendarnog Doka Riversa, koji je kao trener osvojio NBA titulu i jednom proglašen za najboljeg stručnjaka godine.

Obožavam ga

- Baš volim Miloša, obožavam ga. Ima tu evropsku karakteristiku za pravljenje timskog duha. To je sjajno za svlačionicu. Voleo bih kada bih mogao da ga držim duže u igri, restrikcije minuta izluđuju i njega i mene, ali to se neće promeniti. Tako je, kako je - kaže Rivers, i dodaje:

- Ima neverovatan pregled igre. Mislim da sam ove godine više nego ikada imao akciju „dajte Milošu loptu i odigrajte nešto“. Jer s njegovim mozgom je tako da morate taj mozak da pustite da radi. Ja ne znam šta se u njemu dešava, niko to ne zna. Ali to radimo često i uvek uspe. Jednostavno, on je genije za košarku. Teodosić priznaje da je ipak ranije trebalo da dođe u najjaču ligu sveta.

Mogu još bolje

- Trudim da ono što treneri i ekipa traže od mene uradim na terenu i da to radim dobro. Iskreno, ja nisam baš najzadovoljniji jer znam da mogu još više da doprinesem - rekao je Teodosić za Glas Amerike, a na pitanje da li bi želeo da ostane u NBA i kada mu istekne ugovor sa LA Klipersima, odgovara: - Zavisi od toga šta ću pružati na parketu. Kad bih se samo ja pitao, ostao bih ovde. Verovatno i do kraja karijere.

Nigde kao u Srbiji BEOGRAD NAJVIŠE VOLIM

Milošu nije bio problem da se navikne na Los Anđeles, ali kaže da je u njegovom srcu, ipak, Beograd.

- Da sam otišao u neki hladniji grad, pa da se i postavi pitanje prilagođavanja. Ovako sam došao u Los Anđeles, koji je sjajan grad sa super klimom, tako da nije problem navići se na nešto što je lepo. Ipak, Beograd je Beograd. Njemu se vraćam sa velikom ljubavlju i nijedan grad me tako ne ispunjava - iskren je Teo.

Kurir / Predrag Gajić

Foto: Fonet, AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Evo kako bi kazna FSS nekome mogla da bude i nagrada