Foto: Printscreen Youtube/Alternativna Televizija

neustrašivi

(VIDEO) ZVER SA ISTOKA NJIMA NIŠTA NE MOŽE: Ronioci iz Brčkog se skinuli i zaplivali u ledenoj Savi

Poslednjih dana u skoro celoj Evropi su zabeležene ekstremno niske temperature, ali to nije sprečilo članove kluba "Atos" iz Brčkog da u ledeno hladnoj Savi zaplivaju kao usred leta.

Bosna i Hercegovina
> 15:56h

Članovi kluba kažu da treninge nikada ne prekidaju bez obzira na niske temperature.

"To nije uticalo na naše zdravlje. Kada uđete u ovako hladnu vodu prvo imate taj osećaj hladnoće gde vam krv iz ekstremiteta ide ka torzu. Posle osećate jedan određeni mir. Kada izađete napolje krv vam se vraća u te delove tela i osećaj je fantastičan", rekao je Aleksandar Tutić, član ekstremno-plivačkog kluba Atos Brčko.

Aleksandar, Njegoš i Draško u Savi plivaju svaki dan već četiri godine. Da li je zima ili leto, za njih ne igra nikakvu ulogu, jer sebi svake godine zadaju nove ciljeve.

"Ove godine planiram da ponovim taj poduhvat, da otplivam 33 kilometra iz Orašja. To planiram da uradim u kraćem vremenskom periodu, da bude malo takmičarski da bi ostavio neki rezultat", kaže Draško Đurić, predsednik ekstremno-plivačkog kluba Atos.

Atosi imaju još planova za leto. Najavljuju školu plivanja za najmlađe, kao i obuku spasilaca u saradnji s brčanskim i banjalučkim roniocima. Do tada, kondiciju će da održavaju, kako su i navikli, u ledenoj Savi.

Kurir.rs/Radiosarajevo.ba

Foto: Printscreen Youtube/Alternativna Televizija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ZAGLAVLJENI STE U SNEGU?! Ovo su pet svari koje morati imati uz sebe u toj situaciji!