Foto: PrintScreen

Pravda

DIREKTOR ŠUMADIJE POD LUPOM PRAVOSUĐA: Posle istrage o mahinacijama podneo ostavku

Penzioner i v. d. direktora Milorad Bajović (73) rešio da se povuče s funkcije nakon što je Kurir objavio zloupotrebe za koje ga sumnjiči Osnovno javno tužilaštvo

Društvo
> 15:15h

V. d. direktora kragujevačke firme „Šumadija“ Milorad Bajović (73) podneo je ostavku na tu funkciju posle pisanje Kurira o njegovim malverzacijama zbog kojih je Osnovno javno tužilaštvo protiv njega povelo predistražni postupak.

- Bajović je Skupštini preduzeća podneo ostavku - potvrdio je medijima Velimir Stevanović, predsednik Skupštine preduzeća, koja će se ovih dana izjašnjavati o Bajovićevoj ostavci.

Podsetimo, naš list je nedavno pisao da je Bajović platio praktično privatnu kaznu od 110.000 dinara s računa preduzeća, kao i zbog nezakonitog otkaza koji je dao jednom radniku, a zbog čega je preduzeće platilo kaznu od 1,6 miliona dinara.

foto: Kurir

Takođe, policija je proveravala navode iz prijava u kojima je Bajović osumnjičen za višemilionske zloupotrebe u poslovanju firme „Šumadija“. Kako saznajemo, Opštinsko javno tužilaštvo, nakon završene istrage u predistražnom postupku, prosledilo je predmet Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije u Kraljevu.

foto: Kurir

Inače, „slučaj Bajović“ u kragujevačkoj javnosti mesecima izaziva kontroverze jer se u nekoliko navrata bira penzioner za v. d. direktora u gradu u kom se na birou za nezaposlene nalazi 25.000 mladih, a oko 400 stručnjaka godišnje napusti grad. I dok se verovalo da je Bajović najstariji rukovodilac u nekom državnom preduzeću, razuverili su nas radnici „Šumadije“, koji su otkrili da je od Bajovića tri godine stariji njegov nadređeni Branimir Soldatović (76), član tročlane skupštine „Šumadije“ koja postavlja i razrešava direktora. Članove Skupštine delegira Skupština grada, a radnici su uvereni da se obojica penzionera nalaze pod „zaštitom“ gradonačelnika Radomira Nikolića.

(Kurir / D. I./ Foto: Printscreen, Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) Evo kako su gradjani pobedili banke u Srbiji