Foto: Reuters

AMERIKA U REBUSU

NIKO NE ZNA DA LI SE OPET ŠALI: TRAMP Hoću da pregovaram sa Kimom, ali pregovori s ludakom su njegov problem, ne moj!

VAŠINGTON - Američki predsednik Donald Tramp prisutvovao je večeri Gridajron grupe sa novinarima, gde je održao malo šaljiviji govor u kojem je napomenuo i da će biti sastanka između SAD i Severne Koreje, ali da ona mora prvo da se "denuklearizuje", prenosi Rojters uz napomenu da nije bilo jasno da li je to bila šala.

Planeta
> 12:53h

"Mi sad pregovaramo i oni su, usput, pre nekoliko dana pozvali i rekli 'mi želimo da razgovaramo'. A ja sam rekao ' Pa, možemo, ali vi prvo morate da se denuklearizujete, morate da se denuklaerizujete. Sastaćenmo se i videti da li će se išta pozitivno dogoditi", rekao je Tramp prisutnima na večeri koja je održana u subotu, dodajući da neće isključiti direktne pregovore sa severnokorejskim liderom Kimom Džong-unom.

Nikome nije jasno da li je to duhovita opaska ili će do formalnih pregovora zaista doći jer se odmah zatim našalio: "Sve dok postoji zabrinutost za rizik od suočavanja sa ludakom, to je njegov problem, ne moj."

Kada bi do sastanka došlo, to bi bio prvi sastanak između administracije Donalda Trampa i administracije Pjongjanga čiji se odnos nalazi u zastoju zbog razvoja nuklearnog oružja Severne Koreje koje ima mogućnost da pogodi američko kopno.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters