Foto: Reuter

FRANCUSKI TIM BEZ NEJMARA

LIGA ŠAMPIONA: PSŽ oslabljen juri Real Madrid, lak zadatak za Liverpul

Fudbaleri Pari Sen Žermena pokušaće da nadoknade dva gola zaostatka iz prve utakmice osmine finala Lige šampiona protiv Real Madrida.

Fudbal

Real je u prvoj utakmici u Madridu pobedio sa 3:1 i na dobrom je putu da prodje u četvrtfinale, u sezoni u kojoj će pokušati da nastavi rekordni pohod i osvoji treći trofej zaredom u Ligi šampiona.

PSŽ neće moći da računa na najskupljeg fudbalera sveta Nejmara, koji je operisan, što će biti veliki hendikep, s obzirom na to da je su on, Kilijan Mbape i Edinson Kavani dali 16 od 26 golova ekipe u Ligi šampiona ove sezone.

Takodje, upitan je i nastup štopera Markinjosa, koji se poput Nejmara povredio na utakmici sa Olimpik Marsejom u francuskom prvenstvu.

Nemački arbitar Feliks Brih sudiće u Parizu, uz pomoć Marka Borša i Stefana Lupa, dodatnih sudija Bastijana Dankerta i Marka Frica, dok će četvrti biti Markus Heker.

Liverpul će u drugoj utakmici dočekati Porto i imaće lak zadatak protiv portugalskog kluba, s obzirom na to da je u prvom duelu pobedio sa 5:0.

Porto je pre tri nedelje na stadionu Dragao doživeo najubedljviji poraz ikada u evropskim utakmicama i Liverpul ne bi trebalo da ima problema da prvi put od 2009. godine prodje u četvrtfinale.

Još teži zadatak za Porto biće i zbog toga što taj klub nikada nije pobedio Liverpul u pet medjusobnih utakmica, u kojima ima tri poraza i dva nerešena rezultata.

Liverpul će moći da računa na Emrea Džana, koji je zbog suspenzije propustio prvu utakmicu, dok će se u tim Porta vratiti Felipe.

Utakmicu će suditi Feliks Cvajer iz Nemačke, pomoćnici će mu biti Torsten Šifner i Marko Ahmiler, dodatne sudije biće Danijel Sibert i Saša Stegeman, a četvrti arbitar Rafael Foltin.

Obe utakmice Lige šampiona u utorak počeće u 20.45.

kurir.rs / Beta

foto: Reuters