Foto: EPA/FABIO MURRU

Užasna vest

JADNO I BEDNO: U Italiji se već trguje likom preminulog kapitena Fiorentine

Davide Astori (31), kapiten fudbalera Fiorentine, pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Udinama jutro uoči utakmice protiv Udinezea

Fudbal

Fudbalski svet još se oporavlja od šoka, nakon iznenadne smrti kapitena Fiorentine koja je zavila "čizmu" u crno...

Šokantna smrt Davidea Astorija analizira se u Italiji, brojni sagovornici pokušavaju objasniti - neobjašnjivo.

"Nemoguće je sprečiti takve stvari. Redovni pregledi i kontrole pre utakmica koje mi sprovodimo smanjuju rizik od smrti i to za čak 90 posto", rekao je Karlo Trankili, dugogodišnji lekar U21 reprezentacije.

"Statistike pokazuju da se iznenadna smrt kod profesionalnih sportista do 35 godina dogodi u jednom od 100.000 slučajeva", dodao je.

Ima priča koje odbacuju već stopostotnu tezu da je reč o srcu, već se tvrdi da je nesrećni fudbaler "verovatnije umro od izliva krvi u mozak".

Golman Marko Sportieljo poslednji je koji je Astorea video živog. Igrali su igrice u sobi do 23 sata nakon čega je Astori otišao u svoju sobu.

"Zaboravio si obuću kod mene", poslao mu je Sportieljo poruku.

Nažalost, smrt popularnog fudbalera odrazila se pomalo čudno u FIFA "udruženju igrica", jer neki žele zaraditi na smrti italijanskog reprezentativca.

Naime, najnovije izdanje igrice poseduje FUT sastav (FIFA Ultimate Team) a koje omogućava trgovanje igračima. Maksimalna cena za jednog igrača je 10.000 i upravo je nakon vesti o smrti Astorijev lik dosegao vrhunac na tržištu...

Kurir sport

Foto: EPA Fabio Murru