Foto: Marina Lopičić

Potpredsednik SNS

Jovanov: SNS u Beogradu ne treba da se izoluje

Izbori 2018.

NOVI SAD - Potpredsednik SNS Milenko Jovanov izjavio je danas da je u velikoj meri saglasan sa mišljenjem predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića, da ta stranka, uprkos ubedljivoj pobedi na beogradskim izborima, "ne treba da se izoluje" i da treba da formira većinu sa koalicionim partnerima sa republičkog nivoa, SPS.

"I za Beograd i za čitavu Srbiju je bitno da se sabiramo i da što više ljudi bude uključeno u rad gradskih organa u Beogradu, kao i u republičkoj ili pokrajinska vladi", poručio je Jovanov.

Govoreći o potencijalnom novom gradonačelniku glavnog grada, Jovanov je kazao da će javnost saznati ime prvog čoveka Beograda u skladu sa zakonskim rokovima.

"Mi ćemo nakon razgovora na stranačkim organima, i nakon razgovora sa partnerima, saopštiti ime novog gradonačelnika Beograda", zaključio je potpredsednik Srpske napredne stranke.

Prema konačnim rezultatim beogradskih izbora, koje je saopštila Gradska izborna komisija, lista "Aleksandar Vučić - zato što volimo Beograd", osvojila je 44,99 odsto glasova birača i u novom sazivu gradskog parlamenta imaće apsolutnu većinu od 64 odbornika.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dragan Kadić)