Foto: Dado Đilas

Skandalozno

ALBANCI PAKUJU AFERU RADETU ŠERBEDŽIJI: Izmislili da će glumiti teroristu Adema Jašarija!

Mogu vam reći sa sigurnošću da to što pišu prištinski mediji nije istina, kaže Danilo Šerbedžija za Kurir nakon što je objavljeno da će njegov otac u filmu igrati osnivača OVK

Pop kultura

Albanski mediji na Kosovu izmislili su da je Rade Šerbedžija odbio da igra jednog od osnivača tzv. "Oslobodilačke vojske Kosova" Adema Jašarija u filmu koji priprema režiser Ljuan Krueziju.

Popularni glumac trenutno je u Americi i, kako kaže njegov sin Danilo za Kurir, sigurno nije dobio poziv da učestvuje u ovom projektu.

- Mogu vam reći sa sigurnošću da to što pišu mediji nije istina. Tata bi mi sigurno rekao da je dobio tu ulogu. S Radetom niko nije kontaktirao. Voleo bih i ja da meni igra u filmu Robert de Niro, ali to nije realno - objašnjava Šerbedžija.

Kako su naveli prištinski mediji, uloga Adema Jašarija u spornom filmu ponuđena je Radetu preko glumca Envera Petrovcija, ali je on odbio ponudu. Petrovci je, pak, kosovskom dnevniku Ekspres rekao da ne želi da se njegovo ime pominje u ovakvim vestima.

- Ovo nije vest... Ukoliko je Ljuan pomenuo moje ime, pogrešio je - rekao je Petrovci, koji se nije odazivao na naše pozive.

Zločinac Adem Jašarifoto: Shutterstock

Reditelj Ljuan Krueziju uporan je u nameri da sarađuje sa Šerbedžijom iako nije uspeo da dođe do njega.

- Sviđa mi se da Srbin igra Adema Jašarija, zato što bi odmah ceo svet njega prihvatio - rekao je on za prištinske medije i dodao da još nije gotov scenario za film.

Adem Jašari bio je jedan od osnivača i vođa OVK, a poginuo je u sukobima s policijom u selu Prekaz početkom 1998. godine.

Najpoznatiji holivudski zli Rus, a ponekad i odvratni Srbin, Šerbedžija je već igrao Albanca, Murada Krasnićija, u nastavku filma „Otmica“. On je otac otmičara koga je u prvom delu ubio zvezda filma Lijam Nison. Murad pokušava da se osveti zbog smrti sina i uspeva da otme Brajana Milsa (Nisona) i njegovu ženu, a njihova ćerka odlučuje da ih izbavi.

Rade se u Holivudu proslavio ulogama u filmovima „Svetac“, „Sneč“, „Hari Poter“ i u seriji „CSI Majami“. Za razliku od naših glumaca koji na Zapadu za „sitne pare“ tumače uloge lakih žena, konobara i ubica, Rade je uspeo najbolje

da se proda.

Nebojša Glogovacfoto: Damir Dervišagić

Patriota

Glogovac odbio Anđelinu Džoli

Nebojša Glogovac nije prihvatio saradnju sa Anđelinom Džoli na njenom filmu „U zemlji krvi i meda“ jer, uprkos slavi holivudske glumice, nije želeo, kako je tada izjavio, da Amerikanci govore o njegovom narodu.

- Nisam imao čast lično da upoznam gospođu Džoli. Kontaktirali su sa mnom njeni agenti. Agent Bob tražio je da dođem na audiciju za film u London. Kad sam shvatio da je reč o još jednom projektu u kojem će Amerikanci nama pričati priču o tome šta se kao događalo i kako smo mi proživljavali rat, a pritom nemaju pojma o suštinskim stvarima, zahvalio sam se na saradnji. I nisam zažalio. Film je ispao loš, Anđelina Džoli se nimalo nije proslavila kao rediteljka. Intuicija me je spasla - iskren je bio Glogovac.

Ljubomir Radanov - Foto: Shutterstock