Foto: EPA, Fonet

SUD

SVEDOČIO RADNIK KOJI JE ČUVAO UBIJENOG NOVINARA: Legijina ekipa organizovala obezbeđenje Slavku Ćuruviji

Nenad Radović juče rekao da mu je na dan ubistva, na Uskrs 1999, Slavko Ćuruvija kazao „da mu ne treba pratnja jer ako hoće, ubiće i tebe i mene“

Crna Hronika
> 23:58h

Nenad Radović, koji je u vreme ubistva Slavka Ćuruvije radio kod njega kao obezbeđenje, posvedočio je da je 11. aprila 1999. bio u zgradi ispred koje je novinar ubijen, kao i da je na to radno mesto došao po preporuci „ekipe gospodina Milorada Ulemeka“.

Radović, koga je sud dugo pokušavao da pronađe jer je bio u neposrednoj blizini mesta zločina, juče je otkrio i da ništa nije video, ali da je čuo četiri do šest rafalnih pucnjeva.

- Znam da je 11. april bio Uskrs i da sam toga dana bio u redakcijskom obezbeđenju, u zgradi u kojoj je Slavko Ćuruvija živeo. Nisam čuo da je Ćuruvija imao pretnje, ali toga dana kad su on i Branka Prpa krenuli iz zgrade, pitao sam ga da li treba da idem s njim. Rekao mi je: „Nemoj, idemo u šetnju, ti i onako ne nosiš oružje, ako neko hoće, ubiće i tebe i mene. Ostani tu“ - prisetio se svedok poslednjeg razgovora. Radović je naveo da mu Slavko Ćuruvija nije delovao uznemireno kad je izgovorio crne slutnje, već da je to rekao „onako, usput“.

- Sedeo sam u prostoriji za obezbeđenje kad sam začuo pucanj. Krenuo sam napolje da vidim šta se dešava. Tada sam naleteo u dvorištu na Branku. Držala se za glavu i vikala: „Ubiše ga!“ Prošao sam pored nje i video da u prolazu leži Slavko. Izašao sam na ulicu, ali nisam video nikoga sa oružjem - posvedočio je Radović.

Odgovarajući na pitanja Vladimira Marinkova, branioca optuženog Radomira Markovića, Radović je rekao da je u Dnevnom telegrafu počeo da radi po „preporuci, preko prijatelja“.

- Bio sam zaposlen u agenciji „Alfa tim“, vlasnik je bio gospodin Milorad Ulemek - kazao je svedok.

Kurir / J. S.

Foto: EPA, Fonet