Foto: AP

putovanje sa ličnom kartom

CRNADAK U SKOPLJU POTPISUJE VAŽAN SPORAZUM: Građanima dve zemlje neće trebati pasoš

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da je sutrašnja posjeta Makedoniji važna zbog potpisivanja sporazuma koji će omogućiti građanima dve zemlje prelazak granice samo s ličnom kartom.

Bosna i Hercegovina

Crnadak, koji je u delegaciji koju će u poseti Skoplju predvoditi predsedavajući Veća ministara BiH Denis Zvizdić, kazao je da je ta mogućnost putovanja samo s ličnim kartama novi doprinos u slobodi kretanja u regionu.

"S obzirom na to da već postoji sličan sporazum sa Srbijom, to znači da će na potezu BiH - Makedonija ljudi moći kretati samo s ličnim kartama", naglasio je šef BiH diplomatije.

Delegacija BiH će tokom posete Makedoniji prisustvovati i komemorativnom programu povodom 75. godina od holokausta nad makedonskim Jevrejima.

Planiran je i sastanak delegacije BiH sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevom, predsednikom Skupštine Makedonije Talatom Džaferijem i predsednikom Makedonije Đorđom Ivanovom.

Crnadak će se sastati i sa ministrom spoljnih poslova Republike Makedonije Nikolom Dimitrovim, s kojim će biti i potpisan sporazum koji će omogućiti građanima dve zemlje prelazak granice samo s ličnom kartom.

Kurir.rs/Radio sarajevo

Foto: AP