Foto: Profimedia

efikasno

(VIDEO) AMERIČKI DRON PRESUDIO ISLAMISTIMA IZ BiH: U Siriji poginula dva pripadnika Islamske države koja su pretila celom Balkanu

Dvojica državljana Bosne i Hercegovine koji su se borili u Siriji u redovima islamističkih ekstremista poginula su u toj zemlji početkom marta.

Bosna i Hercegovina
> 08:25h

Policijske agencije u BiH navodno su dobile potvrdu kako su obojica poginula u vazdušnom napadu izvedenom dronom. Reč je o Naseru Arnautu iz Sarajeva i Inesu Midžiću iz Bihaća.

Midžić, koji se u Siriji borio pod imenom Salahadin Al Bosni, godinama je važio za jednog od najradikalnijih pripadnika terorističke organizacije Islamska država poreklom sa područja Balkana.

On je u video porukama pretio verskim poglavarima u BiH, pozivao balkanske muslimane na borbu u zemljama u kojima žive, na primer postavljanjem eksplozivnih naprava pod automobile i ubacivanjem otrova u sisteme za vodosnabdevanje.

Naser Arnaut je od sredine 2016. godine na Interpolovoj poternici koju su za njim raspisale vlasti BiH nakon što je utvrđeno da je on otišao u Siriju 2013. godine.

Kurir.rs/Dnevno.hr

Foto: Profimedia