Foto: Dado Đilas

ABA liga

(VIDEO) CRVENO-BELA STOTKA I 7 TROJKI ENISA BEZ PROMAŠAJA: Zvezda rasturila Cibonu i najavila pohod na titulu

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su završili regularni deo regionalne ABA lige, pošto su u poslednjem 22. kolu savladali Cibonu (107:69).

Košarka
> 19:42h

Najefikasniji u pobedi nad Cibonom bio je Dilan Enis koji je ubacio 21 poen, uz 7/7 za tri poena. Odličan je bio i Dobrić sa 18 i Lesor sa 16 poena i sedam skokova.

U poraženom sastavu Uljarević je ubacio 13, Bošnjak 12, odnosno Novačić 11.

Crveno-beli u polufinalu igraće sa Mornarom, a prvi meč na programu je nedelju 18.3. Igra se na dve dobijene utakmice, a prva i eventualna treća igraće se u Beogradu.

Prva četvrtina

Posle nešto više do 2 minuta igre, Zvezda vodi 4:0. Cibona je u prva 4 minuta postigla tri poena i izgubila čak 6 lopti. Sa druge strane, Lazić i Davidovac su pogodili po jednu trojku. Lesor i Bjelica su u uvodnim minutima pokrenuli Zvezdu, koja je od starta jano stavila do znanja Ciboni ko je trenutno kvalitetniji.

Zagrepčani nikako ne uspevaju da zaprete, Zvezda je konstantno u vođstvu, jer kažnjava devet izgubljenih lopti Cibone. Posle deset minuta 24:14.

Druga četvrtina

Dilan Enis je ubacio četiri vezane trojke i tako se priključio Davidovcu, Laziću i Dobriću, koji do sada imaju po jedan uspešan šut van linije 6,75. Cibona ne postoji na terenu, posebno kada je u pitanju odbrana,. Za manje od 15. minuta Zagrepčani su primili 42 poena.

Serija Cibone 9:0! Novačić je trojkom smanjio na 42:33, a trener Zvezde Alimpijević je uzeo tajm-aut. Zagrepčani šutiraju za tri poena 6/14. Više od pola poena su ubacili trojkama.

Poluvreme je završeno vođstvom domaćih 48:36.

Treća četvrtina

Igra se brzo na početkom treće četvrtine na obe strane terena. Serija Zvezde 11:2 i razlika ide na 22 poena - 65:43. Lazić je pogodio još jednu trojku. Zatim sjajan potez Bjelice, prošetao se kroz reket Zagrepčana i zakucao - 70:45.

Zvezda je pogodila 12 trojki iz 21 pokušaja i ubacila već 82 poena. Uz to crveno-beli imaju 21 asistenciju posle 3 četvrtine.

Četvrta četvrtina

Serija Zvezde 8:0 na startu poslednje četvrtine! Ubacili su crveno-beli čak 14 trojki do sada, pa se Cibosima sprema potpuna katastrofa - 90:53.Enis je u međuvremenu došao do sedam pogođenih trojki bez promašaja.

Meč je završen pobedom Zvezde 107:69.

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević kaže da pobedom protiv Cibone želi da na najbolji način završi regularni deo sezone u ABA ligi, ali i da ekipa reaguje nakon ubedljivog poraza u Barseloni.

''Bez obzira što utakmica sa Cibonom nema rezultatski značaj i što smo već obezbedili prvo mesto pred plej-of, ovo je poslednja utakmica u regularnom delu sezone i potreban nam je dobar meč. Želimo da pokažemo napredak i reakciju nakon poslednje utakmice u Evroligi", rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Košarkaš Nemanja Dangubić, tek oporavljen od povrede, neće biti u sastavu, dodao je trener crveno-belih.

Prvotimac Ognjen Dobrić istakao je važan meč, iako nema takmičarski značaj.

"Hoćemo da odigramo kako treba i završimo regularni deo sezone na pravi način jer smo vodili veliku borbu za prvo mesto i prednost domaćeg terena u plej-ofu ABA lige. Takođe, očekujem da kao tim pokažemo reakciju nakon utakmice u Barseloni i ujedino dobrom utakmicom napravimo najavu za utakmicu sa Valensijom i početak plej-ofa sa Mornarom'', zaključio je Dobrić.

Utakmica se igra u ponedeljak od 18 sati u hali "Aleksandar Nikolić".

Kurir sport

Foto: Dado Đilas