Foto: Printscreen

za primer

(FOTO) SPORTOM UJEDINJUJU UŽICE: Intelektualna elita grada sa Đetinje organizuje turnir u malom fudbalu za pomoć KIM

Nakon što su pre nekoliko meseci sakupili novac za oko 100 paketića koje su namenili ugroženim i bolesnim mališanaima iz Užica, udruženja koja čine preko 2000 mladih, ''Unija studenata Užica'' i ''Unija užickih srednjoškolaca'' pokrenula je novu humanitarnu akciju pod nazivom "Užice za Kosmet".

Fudbal
> 22:27h

Kako nam je rekao jedan od osnivača ''Unije studenata Užica'' Radovan Novaković, prva akcija je veliki humanitarni turnir u fudbalu na popularnom "Sprajtu" koji je zakazan za 20. mart i za koji se već prijavilo toliko ekipa da će turnir morati da se produži na najmanje dva, a mozda i tri dana.

Na turnir se mogu prijaviti srednjoškolci, studenti i drugi mladi ali i oni stariji, jer im je cilj pre svega da skupe što više novca.

Po završetku turnira održaće se i žurka u popularnom lokalnom klubu ''Skala'', a u danima nakon toga i projekcija filma kao i još jedna žurka u GKC-u za srednjoškolce.

Već su izrađene majice sa motivima ove akcije koje će se prodavati svim sugradjanima u okviru akcije, a pored toga na svim događajima će naravno biti i kutija za dobrovoljno skupljanje pomoći.

Podršku očekuju od privrednika iz svog grada, kao i iz okoline.

Nakon svega, u aprilu, humanitarnu pomoć koju prikupe odneće najugrozenijim Srbima u enklavama u južnom delu Kosmeta u okviru višednevnog putovanja tokom kojeg će posetiti srpske svetinje u našoj južnoj pokrajini.

Kurir sport

Foto: Printscreen