Foto: Printscreen Ruptly TV

KINA PRATI AFERU SKRIPALJ

PEKING OPOMINJE: U izjavi Tereze Mej o vezi Rusije i trovanja bivšeg špijuna nedostaju ozbiljni dokazi!

PEKING - U izjavi britanske premijerke Tereze Mej o navodnoj ulozi Moskve u trovanju bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke nedostaju ozbiljni dokazi, izjavio je danas portparol kineskog Ministarstva inostranih poslova Lu Kang.

Planeta
> 12:19h

"Nadamo se da će se dotična strana osloniti na realne činjenice na osnovu kojih će se o ovom pitanju diskutovati i kako će se ono rešavti", rekao je Lu.

On je kazao da Kina pažljivo prati slučaj Skripalj.

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je u ponedeljak pred britanskim parlamentom da je za trovanje Skripalja i njegove ćerke Julije "vrlo verovatno" odgovorna Moskva i da je Britanija spremna da preduzme jače mere protiv Rusije. Čak je dala Moskvi ultimatum da se do kraja dana (utorak, 13. mart) izjasni o "krivici".

Moskva je u ponedeljak odbacila kao politički motivisane i zasnovane na provokaciji.

"To je cirkus u britanskom parlamentu. Zaključak je jasan, radi se o još jednoj medijskoj političkoj kampanji zasnovanoj na provokacijama", rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova i pozvala London da objavi rezultate istrage smrti Aleksandra Litvinjenka, Borisa Berezovskog i drugih "koji su umrli pod misterioznim okolnostima na britanskom tlu".

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen Ruptly TV