Foto: Printscreen RT

zaoštravaju se odnosi

PRETNJE I ULTIMATUMI: Velika Britanija hoće da oduzme licencu ruskoj televiziji RT!

Britansko regulatorno telo za medije Ofkom saopštilo je da bi ruska televizija RT mogla da izgubi licencu za emitovanje programa u Velikoj Britaniji, zbog napada nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala.

Planeta
> 17:58h

Ta televizija iza koje stoji Kremlj konstantno je na meti kritika Ofkoma, zbog kršenja standarda nepristrasnosti, dok su neki britanski poslanici pozvali na njeno zatvaranje.

Dvostruki agent Skripal i njegova ćerka Julija nadjeni su prošle nedelje u nesvesnom stanju na klupi u engleskom gradiću Solzberiju, a i dalje su u kritičnom stanju.

Ofkom je saopštio da je pisao kompaniji "ANO TV Novosti", koja poseduje licence za RT u Velikoj Britaniji, i upozorio da će, ako se pokaže da Rusija stoji iza napada na Skripala, smatrati to relevantnim za procenu programa televizije RT.

Velika Britanija je Rusiji dala rok do večeras u ponoć da objasni kako je nervni agens, razvijen u nekadašnjem Sovjetskom Savezu, dospeo u Solzberi, i zapretila kontra merama ako Moskva ne ispuni taj ultimatum.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: KO JE UHAPŠEN U AKCIJI RAZBIJANJA ELITNE PROSTITUCIJE: Studentkinje, makroi i još...?!