Foto: Reuters

MI SMO ČELSI, MI SMO ZVERI: Englezi vole što ih otpisuju protiv Barselone

Svestan da su ih mnogi prežalili, kapiten „plavaca“ Geri Kejhil ubeđen da će njegova ekipa večeras protiv Barse pružiti svoju najbolju partiju za prolazak u četvrtfinale

Fudbal
> 13:09h

Prežaljeni od većine odmah nakon 1:1 na Stamford bridžu s Barselonom, fudbaleri Čelsija pokušaće večeras (20.45, RTS 1) na Nou kampu da naprave još jedno čudo koje bi ih odvelo u četvrtfinale Lige šampiona.

Štoper Geri Kejhil ističe da su „plavci“ sposobni da iznenade.

- Čelsi je otpisan, ali mi imamo osobine zveri. Ako pogledate činjenice, videćete da smo mi veoma uspešan klub u poslednjih deset godina. Možemo imati uspone i padove, ali i kada smo bili dole, uspevali smo da se vratimo na vrh. Idemo u Barselonu uvereni da ćemo prikazati dobru utakmicu s kojom ćemo proći dalje protiv jednog od najboljih timova na svetu - rekao je Kejhil.

Audicija

KONTE JE NA PROBI

Bivši trener Čelsija iz devedesetih Rud Gulit smatra da će se Antonio Konte naći na svojevrsnoj probi tokom meča s Barsom na Nou kampu.

- Konte je na probi, gledaće se i ocenjivati njegova taktika. Pogledajte šta je uradio Alegri s Juventusom u Londonu protiv Totenhema. Napravio je dve izmene i totalno preokrenuo tok utakmice. To će se tražiti i od Kontea. Ako ne uspe, prema njemu će krenuti paljba iz svih pravaca - rekao je Gulit.

foto: EPA

Nakon rođenja sina Ćira, Mesi se vratio redovnim obavezama u timu. Na terenu ga očekuju sudari s defanzivcima engleskog tima kojima će biti neophodna pomoć učenika Barsine škole „La Masije“ - Seska Fabregasa.

- Biće teško zaustaviti Mesija, ali ja ću sa svoje strane učiniti sve da mu bude što neprijatnije. To što ću igrati protiv bivšeg kluba i mojih starih prijatelja samo me motiviše. Već sam igrao dok sam bio u Arsenalu i uvek sam se osećao prijatno - rekao je Fabregas.

Oslabljen Bešiktaš

TOŠIĆ BEZ POMOĆI VIDE I PEPEA

Bajern je završio posao protiv Bešiktaša pobedom u Minhenu rezultatom 5:0. Timu našeg Duška Tošića ne ide naruku ni odsustvo dvojice defanzivaca, jer Domagoj Vida odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona, dok je Portugalac Pepe povređen. Stoga će Tošić zaigrati u tandemu s omalenim (170 cm) Čileancem Garijem Medelom, što će Nemcima doneti izvesnu prednost u skok igri.

foto: Profimedia

Kurir / Dejan Petković

Foto: Reuters, EPA, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: ABA dodatno ponizila nacionalne saveze. KLS se igra za kikiriki