Foto: Zorana Jevtić

Značajan poklon

PORODILIŠTE NARODNI FRONT DOBILO DONACIJU: Princeza Katarina častila zbog rođenja princa Stefana

Humano Princeza Katarina Karađorđević poklonila je najsavremeniji porođajni sto GAK „Narodni front“

Društvo

Najsavremeniji porođajni sto, koji košta više od 16.000 evra, juče je Ginekološko-akušerskoj klinici „Narodni front“ uručila princeza Katarina Karađorđević.

Donacija je obezbeđena u saradnji sa Lajflajnom i predstavlja simboličan poklon povodom nedavnog rođenja princa Stefana, sina princa Filipa i princeze Danice Karađorđević.

- Ovo je početak naše donacije za ovu godinu. Vi ste sjajni lekari, ali bez adekvatnih uslova i aparata ne možete da radite punim kapacitetom. Zato ćete mi napraviti jedan spisak, na kome će pisati ono što vam je po prioritetu najpotrebnije, a ja ću preko fondacije da pronađem način da vam isto i obezbedim.

Ako je to još sedam ovakvih stolova, kao što su lekari rekli, pozvaću sve sa kojima fondacija sarađuje da u narednih mesec dana što pre, hitno, obezbedimo najbolje porođajne stolove. Bebe i mame ne mogu da čekaju, one zaslužuju najbolje - rekla je princeza Katarina.

foto: Zorana Jevtić

Ona je sa lekarima obišla porodilište, videla u kakvom su sada stanju porođajni kreveti i koliko bi budućim mamama bilo udobnije da su svi savremeni kao ovaj.

Profesor dr Željko Miković, vršilac dužnosti direktora GAK „Narodni front“, kaže da je ova donacija izuzetno značajna, a naročito što je ovo porodilište najfrekventnije u Srbiji.

- Ovo porodilište je sa najvećim brojem porođaja. Prošle godine smo imali istorijski rekord od 7.500 porođaja, što prevazilazi broj iz prethodnih godina, a i svih drugih porodilišta. Najveći broj naših malih građana rađa se upravo u ovoj bolnici. Mi smo jako zahvalni na donaciji. Ovo je moderan krevet, zahvaljujući kome će žene imati bolje uslove na porođaju. Rad će se olakšati i nama lekarima jer se lako rasklapa u hirurški sto. Počeće da se koristi već sutra - rekao je dr Miković i zahvalio se na donaciji.

Kurir / Silvija Slamnig

Foto: Zorana Jevtić