Foto: Saša Pavlić

EURO 2019

ORLIĆI NASTAVLJAJU POHOD KA ITALIJI Saša Lukić: Dokazali smo da imamo perspektivnu generaciju fudbalera

Mlada reprezentacija Srbije će utakmicom protiv Gibraltara u gostima 23. marta nastaviti kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo kome će 2019. godine domaćin biti Italija.

Fudbal
> 11:00h

Orlići su do sada su zabeležili maksimalan učinak, iz pet utakmica su upisali isto toliko pobeda i ubedljivo su prvi u grupi 7. Zanimljivo je da su samo još selekcije Španije i Francuske u dosadašnjem toku kvalifikacija ostvarile sve trijumfe:

- Lepo je biti u takvom društvu - počinje priču Saša Lukić, uzdanica selektora Gorana Đorovića i vezista Levantea:

- Bez svake sumnje to je velika stvar za nas, ali i za srpski fudbal i još jedan dokaz da imamo vrlo perspektivnu generaciju fudbalera - rekao je Lukić koji je u svih pet dosadašnjih utakmica bio starter, postigao je gol u duelu sa Makedonijom, a po preciznoj statistici UEFA na terenu je proveo ukupno 447 minuta.

Mlada reprezentacija Srbije će se okupiti u ponedeljak i početi pripreme za duel sa Gibrltarom u kome bi sve osim trijumfa naše selekcije do 21 godine bilo ravno senzaciji:

- Očekujemo da ćemo na pravi način nastaviti ovo što smo započeli. Pobeda u duelu sa Gibraltarom ne bi smela da se dovodi u pitanje. Apsolutni smo favoriti u tom meču, a pravilnim pristupom tokom svih 90 minuta to treba da dokažemo i na terenu. Još jedna pobeda, šesta uzastopna u ovim kvalifikacijama bi nas dodatno približila Evropskom prvenstvu što je naš cilj. Imamo kvalitet, u ekipi je dosta dobrih igrača i samo treba da nastavimo u ritmu u kom smo igrali u dosadašnjem delu kvalifikacija - konstatovao je Lukić.

Srbija trenutno u kvalifikacionoj grupi 7 ima pet bodova više od drugoplasirane Rusije, a šest u odnosu na trećeplasiranu Austriju. Na pitanje koji su krajnji dometi ove generacije, Lukić odgovara:

- Mislim da nije tajna i da svi vide da je ovo vrlo talentovana generacija koja bi mogla da ima lepu budućnost. Naša velika prednost je što se svi mnogo dobro međusobno poznajemo. Imamo i sjajnu atmosferu u timu bez koje je nemoguće praviti vrhunske rezultate. Takođe, selektor Goran Đorović je odlično posložio sve kockice u timu i zaista sjajno funkcionišemo kao ekipa. Međutim, moramo da ostanemo čvrsto na zemlji, dosadašnji uspesi ne smeju da nas ponesu. Moramo da nastavimo da radimo i da se ponašamo kao do sada, da idemo korak po korak, da se fokusiramo samo na prvu narednu utakmicu, jer to je jedini ispravan put i siguran sam da smo svi toga svesni.

Saša Lukić ustalio se u postavi Levantea. U poslednjih 14 utakmica ekipe iz Valensije Liukić je igrao na 11, od čega čak devet kao starter, a najbolje partije pružao je upravo protiv najbojih timova primere Reala, Barselone, Sevilje...

- Igranje u jednoj od najboljih liga na svetu je veliko iskustvo za mene. Imao sam prilike da igram protiv nekih od najboljih ekipa i fudbalera na planeti što je za svakog mladog igrača od neprocenjivog značaja. Siguran sam da će mi to mnogo značiti u nastavku karijere. Prva mi je sezona u Španiji i moram biti zadovoljan. Mislim da sam pokazao da u tako jakoj konkurenciji mogu da igram bez problema i da se ravnopravno nosim sa svim protivnicima. To je za mene lično mnogo važno, pre svega na polju samopouzdanja - zaključio je Lukić.

kurir.rs / kurir sport

foto: Saša Pavlić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Delije ponovo u Pioniru? Evo šta Omić kaže o odlasku u Unikahu?