Foto: EPA, Beta

podignuta rampa

TEREZA MEJ PORUČILA PLENKOVIĆU: Hrvati od 1. jula mogu bez ograničenja da se zapošljavaju u Velikoj Britaniji!

ZAGREB - Hrvati će od 1. jula slobodno, bez posebnih dozvola, moći da rade i u Velikoj Britaniji, a obaveštenje o ukidanju ograničenja pri zapošljavanju hrvatskih državljana u Ujedinjenom Kraljevstvu poslala je premijeru Andreju Plenkoviću njegova britanska koleginica Tereza Mej.

Hrvatska
> 10:03h

Hrvatska vlada je saopštila, da je Plenković pozdravio tu odluku. Dodaje se da će Hrvatska recipročno odgovoriti prema britanskim državljanima, pa će se oni moći slobodno da se zapošljavaju u Hrvatskoj od 1. jula.

"Ova Odluka znači da će hrvatski državljani od 1. jula ove godine u Velikoj Britaniji biti izjednačeni u pristupu tržištu rada sa svim ostalim građanima EU.

Ona je rezultat više pregovora dvoje premijera, kao i širih političkih i diplomatskih aktivnosti koje je Hrvatska preduzimala u proteklom razdoblju, te će biti daljnji podsticaj razvoju partnerstva i bilateralnih odnosa i nakon izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz EU", navedeno je iz Banskih dvora.

Navodi se i da je ukidanje ograničenja pri zapošljavanju hrvatskih državljana nedavno najavila i Malta. To znači da do daljnjega ograničenja za zapošljavanje hrvatskih državljana unutar EU ostaju još jedino u Holandiji, Austriji i Sloveniji. Ostale članice EU već su ranije ukinule ograničenja zapošljavanja hrvatskih državljana.

Kurir.rs/Tanjug

Foto EPA, Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) OVO SU TEME RAZGOVORA BEOGRADA I PRIŠTINE U BRISELU!