Foto: Reuters

FIZIČKO STANJE STABILNO

NE ZNA SE HOĆE LI SE SKRIPALJ I NJEGOVA ĆERKA OPORAVITI: Stručnjaci smatraju da su im mentalne sposobnosti ugrožene

Posle napada nervnim agensom mentalni kapaciteti ruskog dvostrukog agenta Sergej Skripalj i njegove ćerke Julije mogli bi biti ugroženi, izjavio je danas britanski sudija Dejvid Vilijams koji je dodao da još uvek nije poznato da li će se oni oporaviti.

Planeta
> 22:00h

"Tačan efekat izloženosti (agensu) na njihovo dugoročno zdravlje ostaje nepoznato iako medicinski testovi ukazuju da bi njihovi mentalni kapaciteti mogli biti ugroženi u za sada neizvesnom stepenu", rekao je Vilijams u odluci.

foto: Youtube/Printscreen

On je dao dozvolu doktorima za analize krvi Skripalja i njegove ćerke kako bi inspektori za hemijsko oružje izveli testove.

Neimenovani konsultant koji leči Skripalje rekao je da oboje nisu u stanju da komuniciraju i da nije moguće proceniti kada ili u kojoj meri će povratiti mentalne kapacitete. Njihovo fizičko stanje je stabilno, dodao je on.

foto: AP

U međuvremenu, policajac Nik Bejli koji je među prvima reagovao posle trovanja Skripalja u Solsberiju, otpušten je danas iz bolnice posle dvonedeljnog lečenja, rekli su zvaničnici.

"Ljudi me pitaju kako se osećam - ali zaista nema reči da objasnim kako se sada osećam", rekao je on u saopštenju dodavši da je "nadrealno" prava reč.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRPSKI DRŽAVNI VRH U SMRTNOJ OPASNOSTI! Vučićev avion može da se sruši!