Foto: Promo

Počelo

LAMBORGINI ZVEZDA SALONA AUTOMOBILA: Crna zver od 379.000 evra

Sajam će trajati do 28. marta. Prisutno je 350 izlagača, biće upriličeno 50 premijera, a očekuje se da će tokom sedam dana jubilarnu 80. manifestaciju posetiti više od 100.000 ljudi

Auto
> 03:10h

Na jubilarnom 80. Međunarodnom sajmu automobila u Beogradu, koji je otvoren juče, najviše pažnje privukao je „lamborgini hurakan GT3“, vredan 379.000 evra bez PDV.

Ovu automobilsku senzaciju, koja je bila izložena na štandu Asocijacije automobilskih novinara, predstavio je vozač Miloš Pavlović, koji za volanom ove zveri treba da nastupi na evropskom šampionatu GT3.

Na sajmu, koji će trajati do 28. marta, prisutno je 350 izlagača iz dvadesetak zemalja, koji će predstaviti više od 50 automobilskih brendova. Ljubitelji četvorotočkaša premijerno će moći da vide između 40 i 50 automobila koje su svetski proizvođači lansirali u poslednjih godinu dana.

Kako tvrde prodavci, potencijalni kupci se interesuju za najskuplja i najjeftinija vozila. Nude atraktivne popuste i do nekoliko hiljada evra. Najjeftiniji izloženi model na sajmu bila je „lada granta“, koja je bez opreme koštala 6.800 evra i odmah je prodata. Najskuplji serijski automobil na sajmu bio je „ferari GTC4 luso“, čija je cena 340.000 evra.

- Došao sam da vidim novitete. Po struci sam elektroničar, pa me zanima šta su iz moje oblasti primenili na nove modele. Planiram sledeće godine da kupim nov automobil, pa sam sad došao da se pripremim - rekao je za Kurir Saša Ivanović iz Vranja.

Čist vazduh

SAJAM BEZ PLJESKAVICA

Ljubitelji četvorotočkaša posle višesatnog razgledanja automobila ove godine neće moći da glad utole pljeskavicama, pošto štandova s roštiljem nema. Jedino što je posetiocima sajma dostupno su sendviči, koji se mogu kupiti po ceni od 200 do 250 dinara. Kafa košta od 130 do 160 dinara, flašica vode od pola litra 100 dinara, a za osveženje pivom ili koka-kolom treba izdvojiti 170 dinara.

foto: Promo

Ministar Trivan

PROVOZAO EKO-VOZILO

Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan, koji je otvorio Sajam automobila, obišao je halu u kojoj su izložena električna i hibridna vozila i seo za volan jednog od BMW automobila na električni pogon.

- Automobilska industrija mora da postane deo modernog ekološkog razvoja naše zemlje. Vršićemo pritisak na auto-industriju kako bi postala ekološki prihvatljiva - poručio je Trivan i dodao da će sprečiti uvoz dizelaša koji se u zapadnoevropskim zemljama proglašavaju za otpad.

FORD

„Grand motors“ je spremio odličnu cenu za novu „ford fijestu“, koja je još jeftinija i košta 11.200 evra sa beskamatnim kreditima. Primamljiv je i „eko-sport“, koji tokom sajma košta 15.990 evra.

foto: Dado Đilas

SITROEN

„Sitroen“ je probio psihološku barijeru za čak dva vozila, a spremni su i specijalni uslovi kreditiranja. Modeli C3 i „C eliz“ koštaju po 9.990 evra, dok je premijerno izloženi model „kaktus“ veoma konkurentan s cenom od samo 12.990 evra. Prilikom kupovine na 36 meseci za modele kamata je nula odsto!

foto: Dado Đilas

MAZDA

Novi model CX-5 premijerno je predstavila i „Mazda“, i to po konkurentnoj ceni od 23.300 evra.

foto: Dado Đilas

OPEL

„Opel“ je na štand dovezao „kroslend X“, koji je nadmoćno trijumfovao u klasi „best baj“ (najbolja kupovina) u izboru prestižnog žirija srpske Asocijacije automobilskih novinara! Ovaj model košta samo 13.910 evra. Premijerno je predstavljen i model „grenland X“, a odličnu cenu ima „korsa“, koja u opremi „selekšen“ košta 9.990 evra!

foto: Dado Đilas

VOLVO

Odmah posle Ženeve „Volvo“ je dovezao XC40, koji se srpskim kupcima nudi za 42.274 evra u osnovnoj opremi.

foto: Dado Đilas

PEŽO

„Pežo“ je takođe veoma „popustio“ s cenama. Sjajni 3008, koji je prošle godine odneo najprestižnije evropske titule, sada se može kupiti uz ratu od 248 evra na šest godina otplate, sa 30 odsto učešća. Model 2008 s dobrom opremom košta 13.990 evra, odnosno uz ratu od 150 evra. Kultni 208 košta 10.590 evra, uz ratu od 114 evropskih novčanica.

foto: Dado Đilas

Kurir / Slavica Tomčić

Foto: Dado Đilas, Promo