Foto: profimedia

opisala svoje iskustvo

ODLUČILA SE NA EKSPERIMENT: Jela je 14 dana samo belanca i evo šta je otkrila!

Žena

Instruktorka joge i fitnesa Kristin Ju se odlučila na dvonedeljni eksperiment tokom kojeg je za doručak jela samo belanca, pripremljena na razne načine.

Nakon toga, podelila je svoje iskustvo sa drugim ljudima i ukazala na pozitivne i negativne strane ovog jelovnika.

Kako kaže, belanca je spremala kao pržena, kao kuvana, kao kajganu, uz malo kelja, spanaća, uz voće i slično.

Opisala je belanca kao superhranu, punu proteina, savršenu za kontrolisanje apetita i izgradnju mišića.

Kristin je žumanca potpuno izbacila iz jutarnjih obroka i zamenila ih isključivo belancima.

foto: profimedia

Evo šta je primetila:

"Bila sam sita celo jutro.", kaže Kristin.

Kristin priznaje da ju je na početku bilo strah kako će ostati gladna ako bude jela isključivo belanca za doručak, ali se prevarila.

Istakla je kako su je dva do tri belanca držala sitom do ručka, a jela ih je uz mladi luk, spanać ili voće.

" Poboljšali su mi vežbanje", kaže Kristin

"Pre jutarnjeg vežbanja, moram nešto da jedem- po mogućnosti što lakše, od čega neću imati osećaj kao da imam kamenje u želudcu dok trčim", objašnjava Kristin.

"Belanca su poprilično dosadna. Mogu jesti cela jaja danima da mi ne dosade, ali belanca? Postanu brzo naporna. Iako sam pomislila kako je ovo savršena neutralna podloga za svaki doručak, bilo mi je teško da održim raznolikost i zanimljivost obroka", priznaje Kristin.

"Stvari bi se pogoršale kada bih pokušala da ih pomešam sa nečim, poput zobi, banane, mleka, cimeta i slično. Jednostavno me nije moglo zadovoljiti ukusom. Takođe, struktura im je često gumena pa nisu neka senzacija "pod zubom". Nedostajala su mi žumnca. Od ukusa, preko teksture do boje", dodaje Kristin.

Međutim, doktor Ansel upozorava da iako belanca važe za manje kalorična i puna proteina, telo će dobiti više energije ako pojedete i žumanca. Ona će vam dati i dodatnih 5 grama masnoća, što će vas održati duže sitima od samih belanaca.

foto: profimedia

Kurir.rs/Foto: Profimedia