icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Profimedia

istraživanje

NAUČNICI DALI ODGOVOR NA VEČITO PITANJE: Evo kada se žene ne kaju zbog seksa za jednu noć!

Objavljeno: 27.03.2018. 13:40h

 

Norveški naučnici sproveli su istraživanje tokom kojeg su ispitali norveške i američke studente o njihovom mišljenju o seksu za jednu noć.


 

Ranije studije su pokazale da se muškarci ređe kaju nakon što s nekim provedu samo jednu noć, a kasnije tu osobu više nikada ne vide ili ne čuju, bez obzira na to ko je napravio prvi korak i pristupio kome. Sa ženama je drugačije – one će se bolje osećati ako su same povukle prvi potez. Zašto?
 

Cilj istraživanja bio je da saznaju zašto žene češće zažale nakon upuštanja u seksualne avanture za jednu noć. 

 

Osećaj zabrinutosti, odbojnosti i pritiska često pojačavaju savest i kajanje, dokazano je studijom. Doživljeno zadovoljstvo, veštine muškarca u krevetu i žensko preuzimanje inicijative su ono što bi ženu moglo da spreči da se pokaje nakon jednonoćne avanture.

 

foto: Profimedia

Profesor Dejvid Bus sa Univerziteta u Teksasu objašnjava da žene koje iniciraju seks često imaju dva kvaliteta. Prvo, takve žene se osećaju samouvereno u svojoj koži i zadovoljne su svojim izgledom. Drugo, znaju da imaju izbor s kim mogu da spavaju i manji pritisak kada mogu da se odluče za jednu osobu.

 

Za ženu, kvalitet seksa govori mnogo o tome kada potencijalni muškarac može da postane njihov partner. Osim toga, žene su češće emocionalno povezane sa seksualnim činom zbog neizbeđne opasnosti (bez obzira na zaštitu) od trudnoće.

 

Zato ne čudi što većina žena neobaveznom seksu pristupa mnogo opreznije od muškaraca.

foto: profimedia

Kurir.rs/Dnevno.rs/Foto: Profimedia

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Zbog jedne voćke muškarci ne mogu da obuzdaju uzuđenje: Zanimljivosti o seksu koje sigurno niste znali

 

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!