Foto: EPA / Sergei Ilnitsky

odgovor rusiji

BRITANCI O PRETRESU RUSKOG AVIONA: To je rutinska kontrola u zaštiti zemlje!

Pretres aviona je rutinska procedura za zvaničnike pograničnih vlasti, saopštila je danas Britanija, nakon što je Rusija zahtevala objašnjenje zbog čega je ruski avion "Aeroflota" pretresen.

Planeta
> 17:04h

"Za pogranične vlasti je rutina da pretresu avion kako bi zaštitili zemlju od organizovanog kriminala i od onih koji pokušavaju da unesu štetne supstance kao što su droga ili vatreno oružje u državu. Nakon što su te provere izvršene, avion je dobio dozvolu da nastavi dalje sa svojim putovanjem", poručio je u saopštenju državni sekretar za bezbednost Ben Valas.

Rusija je danas saopštila da će od Velike Britanije zvanično zatražiti da joj objasni razloge za pretresanje aviona "Aeroflota" na londonskom aerodromu i, u slučaju izostanka objašnjenja, najavila slične mere prema britanskim aviokompanijama.

Avion ruske kompanije "Aeroflot", koji je leteo na liniji London-Moskva, u petak uveče je bio pretresen na londonskom aerodromu Hitrou. Zvaničnici "Aeroflota" su naveli britanske vlasti nisu dale bilo kakvo objašnjenje za svoju akciju, kao i da je kapetan aviona, suprotno važećim međunarodnim propisima, bio zaključan tokom pretresa.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: EPA / Sergei Ilnitsky

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) CECI KITIĆ OTIMAJU STAN!? Evo zbog čega će najbolja srpska rukometašica svih vremena morati sa decom na ulicu!