Foto: Damir Dervišagić

ISKRENA

GLUMICA ISIDORA MINIĆ O NEMANJIĆIMA: Srbi pamte samo vladare, a ne i njihove supruge

Zaključila sam da je Vojislavu brat Stefan Nemanja udao za Kulina bana zbog interesa. Bila mu je oslonac do kraja, kaže glumica

Pop kultura

Glumica Ateljea 212 Isidora Minić u novoj epizodi serije „Nemanjići“, koja nosi naziv „Kod Kulina bana“, odigrala je Vojislavu, ženu velikog vladara Bosne i sestru Stefana Nemanje.

- U našoj istoriji uglavnom se pamte vladari, a o njihovim ženama baš i nema mnogo podataka. Negde sam i sama mogla da zaključim da je nju brat udao zbog interesa i da bi se neke političke strasti smirile. Imala je dva sina i nekako sam došla do zaključka da je jaka žena koja podržava svog muža - kaže Isidora.

Ona smatra da je Vojislava bila oslonac svome mužu, ali nije sigurna hoće li gledaoci to moći da zaključe iz serije.

- Nisam sigurna šta će ostati od moje glume. Moj lik je iz nekog trećeg plana i više je tu kao podrška glavnim junacima. Meni je bilo zadovoljstvo što sam deo jedne ovakve serije. U „Nemanjićima“ su mnoge uloge bile samo da trepneš, a ja sam mogla nešto i da odglumim - iskrena je glumica.

foto: Damir Dervišagić

Isidora kritike na račun serije vidi kao više zlonamerne.

- Ljudi zarad svog uspeha uništavaju tuđe delo. Prezirem kompjuter, nemam društvene mreže. Publika je najbolji sudija. Veliki je uspeh što smo uopšte počeli da obrađujemo temu i ono od čega smo nastali - zaključuje Isidora Minić.

LJ. RADANOV