Foto: Privatna Arhiva

ISTRAGA U BORU

POLICAJCU ODREĐEN PRITVOR DO 30 DANA: Heroin ukraden iz policije zaplenjen još pre 15 godina

Melenković je u istrazi samo priznao krađu i prodaju narkotika, ali ne i na koji način je ukrao drogu

Crna Hronika
> 09:04h

Više javno tužilaštvo u Zaječaru odredilo je pritvor do 30 dana Ivanu Melenkoviću, zaposlenom u Policijskoj upravi Bor, koji je iz policijskog sefa ukrao dva kilograma zaplenjenog heroina.

Prema nezvaničnim saznanjima, Melenković je u istrazi samo priznao krađu i prodaju narkotika, ali ne i na koji način je ukrao drogu.

- Taj heroin potiče još iz 2003. godine. Tada je pogranična policija kod Negotina, u blizini granice s Bugarskom, pokušala da zaustavi muškarca koji je pokušao da ilegalno pređe granicu noseći torbu obešenu oko vrata. Pokušali su da ga zaustave, ali je on pobegao bacivši torbu i njegov identitet nije utvrđen. U torbi je bilo 12 kilograma heroina - objašnjava dobro obavešteni izvor Kurira.

Sav heroin je tada smešten u sef negotinske policije, gde je bio do 2012. godine, a zatim prebačen u sef Policijske uprave u Boru.

- Prilikom pregleda snimaka bezbednosnih kamera iz tog perioda videli smo da je i Melenković bio prisutan u prostoriji kada je heroin smešten u sef. Istragom je utvrđeno da je on dva kilograma heroina ukrao još 2015 - navodi naš sagovornik.

Pre oko godinu dana urađen je popis narkotika i tada se otkrilo da nedostaje dva kilograma heroina.

Zasad se sumnja da je Melenković imao saučesnika, jer on nije imao ključ od sefa. Inače, protiv Melenkovića je podneta krivična prijava zbog teške krađe i nedozvoljenog držanja i stavljanja u promet opojnih droga, i preti mu kazna zatvora do 12 godina.

S. A. B.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Hapšenje Crnogoraca u Beogradu zbog kokaina