Foto: Profimedia

Bravo

ŽIGIĆ I DALJE TRESE MREŽE: Četiri laka komada visokog Srbina

Nikola Žigić odigrao meč s veteranima Valensije i pokazao da je još uvek opasan za protivničke mreže iako se još pre nekoliko godina zvanično povukao iz fudbala

Fudbal
> 13:17h

Majstor i dalje trese mreže! Sećate se Nikole Žigića? Tihi 37-godišnji momak iz Krivaje uživa na mediteranskom suncu u Valensiji i ponekad s dobrim povodom izađe na fudbalski teren da odigra meč s prijateljima.

Ne mogu bez Srbina Santander, Birmingem...

PROPAST BIVŠIH KLUBOVA

Dok uživa u fudbalskoj penziji, Žigiću verovatno pokvari raspoloženje pogled na stanje nekih bivših klubova, koji su po njegovom odlasku dotakli dno. Birmingem se i ove sezone bori za goli život u Čempionšipu i u nastavku lige mogao bi da ispadne u treći rang takmičenja. A pre mesec dana navijači su na društvenim mrežama obeležili sedmogodišnjicu od osvajanja Liga kupa u finalu protiv Arsenala, kada je Srbin postigao vodeći gol, a onda i asistirao Obafemiju Martinsu za pobedu rezultatom 2:1.

U španskoj trećoj ligi se već nekoliko godina takmiči Rasing Santader, u čijem je dresu pravio čuda zajedno sa omalenim Pedrom Munitisom. Za razliku od dva prethodna slučaja, Žigić može biti zadovoljan kako mu igraju Zvezda i Valensija, koja se trenutno nalazi na četvrtom mestu Primera divizije.

foto: Twitter

Za vikend je na poziv veteranske sekcije Valensije odigrao jednu utakmicu u humanitarne svrhe, na kojoj je pokazao da još raspolaže ubitačnim instinktom za golove. Postigao je četiri gola, a njegova ekipa, sastavljena od asova kao što su Huan Sančez, David Albelda i Amedeo Karboni, slavila je s velikih 11:1 protiv vršnjaka iz ekipe CD Asere. Ovom okupljanju nekadašnjih fudbalskih zvezda „slepih miševa“ najviše se obradovala organizacija „Diskamp“, koja predstavlja osobe sa invaliditetom opštine Morvedre. Ulaznice od dva evra pomogle su da se popuni njihov fond, ali uživali su i navijači, kao i fudbaleri, koji su se podsetili zajedničkih trenutaka u Primeri.

foto: Twitter

Inače, Žigić se retko pojavljuje u javnosti. S porodicom živi povučeno, gotovo mu je nemoguće prići, a čak i kada se dogodi susret sa sedmom silom, uvek se završi njegovom ljubaznom molbom da se razgovor odloži za neku drugu priliku.

foto: Twitter

Kuca na vrata elite

BRAT BRANKO UVODI PROLETER U SUPERLIGU

Žigićev godinu dana mlađi brat Branko (36) deceniju je igrao za novosadski Proleter.

Ove sezone tim iz Slane Bare nastupa u odličnoj formi, trenutno su kao drugoplasirani ozbiljni kandidati za plasman u Superligu. Lider Dinamo iz Vranja ispred je sa svega dva boda prednosti.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Profimedia, Twitter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizan već dogovorio najveće pojačanje za narednu sezonu?