Foto: Promo

Opačić otkrio pred koncert: Pesmu “Ako je do mene” odbile dve pevačice pre Ivane

Stars

Titulu fenomena Bane Opačić stekao je hitovima koji nepogrešivo nalaze put do srca publike, objavama na društvenim mrežama koje bude emocije kod miliona pratilaca, ali I time što je njegova umetnost menjala tokove muzike I živote pevača, kao što je bio slučaj sa legendarnom pesmom “Ako je do mene” koju su izveli Darko Radovanović I Ivana Selakov.

No, ono što mnogi ne znaju je da su ovaj megahit, koji će Bane neizostavno pevati na svom prvom koncertu 11. maja u Centru “Sava”, odbile dve pevačice pre nego što će ući u istoriju domaće muzike u izvođenju dve tada mlade zvezde.

- Kada sam napisao pesmu “Ako je do mene” unapred sam znao da želim da je peva Darko Radovanović jer smo u tom trenutku započinjali rad na, ispostaviće se, njegovom poslednjem albumu. Probudio sam se jednog jutra sa samo jednom mišlju - pesma mora da bude duet. Jedva sam dočekao da se Darko probudi da mu saopšim svoju želju sa kojom se složio- priseća se umetnik, koji tada nije ni slutio da to baš I neće biti lak zadatak.

- Pesmu smo prvo ponudili Indiri Radić, ali se nije pronašla u tekstu. Zatim smo pričali sa Romanom, ali je I ona odustala od nje. Pozvali smo Ivanu Selakov da nam u studiju otpeva ženski vokal za demo snimak, i kada je to uradila Darko i ja smo zaključili da ne treba dalje da tražimo osobu za duet. Darko i Ivana su dobili veliki broj nagrada za taj duet, oboma je bio prekretnica u karijeri a pesma je postala jedna od onih koje su uvek “zelene” – sa setom se priseća Opačić, a potvrdu njegovih reči imaće priliku da doživi baš kada bude izvodio pesmu na koncertu za koji već vlada ogromno interesovanje.

( Promo tekst - Foto: Promo )