Foto: Promo

Oni najviše ZARAĐUJU, a njihov posao možete da radite I VI!

Reč je o poslu koji spaja odličnu zaradu, priliku za rad od kuće i mogućnost da se lako pronađe novi angažman. U ovakvim benefitima uživaju programeri, zbog čega im mnogi s pravom zavide. I pored svih prednosti koje nudi ova IT profesija, većina ljudi često nije sigurna da li bi umela da savlada programiranje.

Edukacija
> 11:49h

Glavni razlog za nesigurnost je uvreženo mišljenje da je učenje programskih jezika teško i da ne može svako da pronađe posao. Istina je da je situacija mnogo povoljnija i da poslova nikad nije bilo više. Mnogima je najveća prepreka za programiranje bilo znanje matematike. To više nije od presudne važnosti jer su savremeni programski jezici mnogo lakši za savladavanje.

Programiranjem mogu da se bave svi

Savremene tehnologije i korišćenje interneta i softvera za učenje na daljinu dodatno su olakšali proces učenja programerskih veština. Sada je moguće u potpunosti usvojiti sva neophodna znanja učeći sa bilo kog mesta, a potrebna je samo internet konekcija. Učenje na daljinu se sprovodi uz nadzor vrhunskih stručnjaka koji imaju iskustva u prenošenju znanja, što je dokazano efikasna metoda školovanja.

Korak po korak do prvog programskog koda

Početnici koji se prvi put sreću sa programiranjem često pomisle da nikad neće uspeti da savladaju potrebne veštine. Ipak, već nakon nekoliko nedelja učenja po najsavremenijim IT programima situacija se značajno menja nabolje. U tom periodu ćete se bolje upoznati sa načinom na koji funkcionišu kodovi, pa čak i naučiti da sami kreirate neke jednostavnije varijante.

S vremenom ćete svoje veštine višestruko unaprediti, što će vam omogućiti da bolje razumete kako funkcioniše programiranje. Što vreme bude više odmicalo, bićete sigurniji u svoje mogućnosti.

foto: Promo

Izbor programskih jezika odrediće vašu karijeru

Koliko će biti jednostavan i brz vaš put ka uspešnoj karijeri programera zavisi, pre svega, od toga za koji ćete se programski jezik odlučiti. PHP je jedan od najpopularnijih programskih jezika upravo zato što predstavlja najjednostavniji put do posla web programera. Uspešnim savladavanjem ovog jezika već na početku karijere možete da računate na više od 600 evra, koliko iznosi prosečna plata početnika.

Programski jezik C# je takođe odličan izbor za početnike. On je objektivno orijentisan i pomoću njega ćete, između ostalog, moći da programirate za web i Microsoft programe i radite na razvoju video-igara. Prosečna zarada C# početnika je oko 710 evra.

Ako ste ambiciozni i želite da kreirate aplikacije za desktop ili Android uređaje, pravi izbor je programski jezik Java. Reč je o najtraženijem programskom jeziku na IT tržištu, a stručnjaci koji se uspešno služe njim su izuzetno cenjeni i odlično plaćeni. Java programeri u početku prosečno zarađuju 833 evra, a sa iskustvom i usavršavanjem vaši mesečni prihodi će se višestruko uvećati.

Koliko vremena vam je potrebno za učenje?

Za koji god programski jezik da se odlučite, uz školovanje na adekvatnom programu moći ćete da se zaposlite već nakon godinu dana. Ono što je izuzetno važno znati je da poznavanjem jednog programskog jezika savladavanje svakog drugog postaje višestruko lakše.

Sa svakim novim jezikom bićete još konkurentniji na tržištu, što će uticati na vaš status i zaradu. Na vama je samo da uradite ono što su mnogi uspešni programeri već učinili – da počnete sa učenjem željenog programskog jezika.

( Promo tekst - Foto: Promo )