Foto: Beta/Hina/Admir Buljubašić

iznervirao se

ZVAO DA SE POŽALI ŠTO NEMA PARA ZA BOLESNU DECU: Lošinjanin (21) uhapšen zbog pretnji hrvatskom premijeru

Lošinjanin Ivan Jelić uhapšen je zbog telefonskog poziva Vladi Hrvatske, koji je uputio u nameri da se požali na to što nema novca u fondovima za lečenje retkih dečjih bolesti, a uz obrazloženje da je navodno uputio ozbiljne pretnje premijeru Andreju Plenoviću.

Hrvatska
> 18:27h

Jelić (21) priveden je juče, uz predlog tužilaštva da mu se odredi istražni zatvor. Mladić se tereti za krivično delo pretnje.

On je tokom prepodneva pozvao javno dostupan broj telefona Vlade Hrvatske i zatražio da ga spoje s premijerom Plenkovićem.

Premijerovoj sekretarici je rekao da želi da se čuje sa Plenkovićem, jer vlada ima novac za skupe avione, a nema za teško bolesnu decu, a potom iz nepoznatih razloga navodno izjavio da će kupiti avion i "razvaliti, srušiti vladu".

Slučaj je prijavljen policiji koja je pokrenula kriminalističko istraživanje i uhapsila Jelića.

Posle istrage, on je uz krivičnu prijavu priveden na ispitivanje u riječko Opštinsko državno tužilaštvo, a potom pušten da se brani sa slobode.

U svojoj odbrani je, kako se navodi, mladi Lošinjanin isticao da inače nije nasilan čovek, da je čak i simpatizer HDZ-a i premijera Plenkovića, što se može videti i iz njegovog Fejsbuk profila.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Beta/Hina/Admir Buljubašić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) HRISTOS VOSKRESE! Srećan Uskrs!