Foto: EPA

NAPETO

SIRIJA UZVRAĆA TRAMPU: SAD koriste fabrikacije i laži kao izgovor za napad na našu zemlju

Tvit američkog predsednika Donalda Trampa u kome on upozorava Rusiju "da se spremi za rakete koje idu ka Siriji" privukao je veliku pažnju svetske javnosti, a sada se oglasio i sam Damask koji kaže da nije iznenađen ponašanjem SAD.

Planeta
> 15:03h

Ministarstvo spoljnih poslova kaže da nije iznenađeno "nepromišljenom reakcijom SAD povodom navodnog hemijskog napada".

"Ne čudi da to dolazi od režima koji je sponzorisao terorizam u Siriji i još uvek to isto čini", navodi se.

"Pretnje Zapada da će izvesti napad na Siriju je neće sprečiti da sačuva svoj suverenitet i teritorijalni integritet i da se odbrani od agresije, odakle god dolazila", rekao je stalni predstavnik Sirije u UN Bašar al Džafari.

foto: EPA

On je dodao njegova zemlja neće dozvoliti nijednoj članici UN da Siriji učini "ono što su učinili Libiji i Iraku"

"Američki predstavnik je rekao da danas postoji čudovište koje preti celom svetu i da ono već 7 godina finansira teroriste u Siriji, a ja kažem da to čudovište predstavljaju SAD, Velika Britanija i Francuska", kazao je.

Posle najave Rusije da će oboriti svaki američki projektil koji se uputi ka Siriji, predsednik SAD, Donald Tramp, oglasio se na Tviteru i Moskvi poslao poruku u kojoj naglašava da će tih projektila itekako biti.

foto: AP

"Rusija je obećala da će oboriti svaki projektil uperen ka Siriji. Spremi se, Rusijo, zato što će projektila biti, i biće novi, lepi i 'pametni'. Ne treba da budete partneri sa životinjom koja ubija svoj narod gasom i uživa u tome", napisao je Tramp misleći na sirijskog lidera Bašara al Asada.

Podsetimo, sirijska vlada je optužena da je u Dumi, poslednjem gradu koji drže pobunjenici u oblasti Istočne Gute, izvela hemijski napad hlorinom kada je poginulo 70 ljudi.

Sirija je negirala da je izvela napad hemijskim oružjem i zatražila istragu od Organizacije za zabranu hemijskog naoružanja.

"Sirija je voljna da sarađuje sa Organizacijom za zabranu hemijskog naoružanja kako bi se otkrila istina o navodima koje plasiraju neke zapadnjačke strane ne bi li opravdale svoje zločinačke namere", naveo je izvor iz Ministarstva spoljnih poslova Sirije.

Kurir.rs Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI : Evo šta su čuli očevici pada aviona kod Kovačice