Foto: Zorana Jevtić

najiskrenije čestitke

VUČIĆ ČESTITAO ALIJEVU POBEDU NA IZBORIMA: Raduje me što ću uskoro ponovo posetiti vašu zemlju

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predsedniku Azerbejdžana Ilhamu Alijevu pobedu na izborima, najavivši istovremeno da će uskoro posetiti Baku.

"Primite moje najiskrenije čestitke za pobedu na predsedničkim izborima i najbolje želje za uspeh u radu", navodi se u čestitki, sapštila je Pres služba predsednika Republike.

Vučić poručuje i da veliko poverenje, koje su Alijevu ponovo ukazali građani Azerbejdžana svedoči o tome da prepoznaju snagu njegove vizije za dalji napredak zemlje.

Vučić je uveren da to poverenje daje i snažnu volju Alijevu da nastavi čvrsto utemeljenim putem uspeha.

"Raduje me što ću uskoro ponovo posetiti vašu zemlju i sa vama nastaviti sadržajne razgovore, koje smo vodili tokom moje prethodne posete, kao i u drugim prilikama, jer delimo želju i odlučnost da nastavimo zajednički rad na daljem razvoju tradicionalno prijateljskih odnosa i strateškog partnerstva između Srbije i Azerbejdžana, u skladu sa doslednim poštovanjem principa suvereniteta i teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih država", navodi se u čestitki Vučića.

Alijev je odneo je ubedljivu pobedu na jučerašnjim vanrednim predsedničkim izborima u toj naftom bogatoj zemlji na obali Kaspijskog mora, što mu donosi još jedan, sedmogodišnji predsednički mandat.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)