Foto: Biljana Roganović

U PROBLEMU ZBOG SMEĆA

ZBOG DUGA OD 0,55 DINARA MORA DA PLATI ČAK 8.000! Mikicu iz Prokuplja šokirala opomena koja mu je stigla!

Firma koja se bavi odnošenjem đubreta Mikici Anđelkoviću zapretila prinudnom naplatom i visokim sudskim troškovima

Srbija
> 14:03h

Mikica Anđelković iz Prokuplja našao se u čudu kada mu je stigla opomena preduzeća Porr - Werner Weber, koje se bavi uslugom odnošenja smeća, da duguje 0,55 para i da će ukoliko ne plati preko izvršitelja biti izvršena prinudna naplata.

- Redovno izmirujem tu obavezu, iako nisu baš ažurni u iznošenju smeća. Tri puta sam čitao opomenu i nisam mogao da verujem. Kako inkasant uvek naplaćuje na kućnu adresu hiljadu puta mi je ostao dužan i po deset dinara, a sada odjednom ja imam dug. Sad ću da idem da im dam jedan dinar i da tražim da mi vrate kusur od 0,45 para. Ne interesuje me kako će to da reše i gde će da nađu parice, ali neću odustati jer su bezobrazni. Na kraju taj dug su mogli da mi obračunaju za naredni mesec - kaže Anđelković.

foto: Biljana Roganović

On dodaje da u opomeni piše da ukoliko ne plati dug slede sudski troškovi od najmanje 7.900 dinara.

- Platiću ja taj svoj dug, nije problem, ali je sramno šta rade. Uz sudske idu i troškovi izvršitelja od, kako sam čuo, 5.700 dinara. Ako mi oni dođu, moram sve da platim, sa njima ne mogu da izađem na kraj i da se preganjam. U preduzeću za odnošenje smeća su nam rekli da kompjuter automatski registruje svaki dug.

- Naravno da nećemo da šaljemo izvršitelje. Stalno se dešava da kompjuter izbacuje te sitne dugove i to ne računamo.

(Kurir/B.Roganović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) OVO SU NAJGLUPLJI LOPOVI! Prosto da poželite da vam oni pljačkaju kuću !