Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić

SUD

ODBRANA MIROSLAVA MIŠKOVIĆA: Nema dokaza da je bilo utaje poreza

Branilac Miroslava Miškovića advokat Zdenko Tomanović juče je, pred Specijalnim sudom u Beogradu tokom višečasovne analize dokaza koje je priložilo tužilaštvo, izjavio da ne postoji nijedan dokaz koji vlasnika „Delta holdinga“ tereti za poresku utaju.

Crna Hronika
> 00:55h

On je naveo da tužilaštvo bazira optužnicu samo na tome da je kriv jer mu je sin Marko Mišković, koji je optužen da je utajio porez.

- U optužnici se navodi da je Miroslav Mišković imao najveći uticaj u firmama koje su u vlasništvu Marka Miškovića, pa ispada da tužilaštvo tvrdi da je kriv samim tim što postoji odnos otac i sin. Ni u jednom jedinom dokumentu koji je tužilaštvo priložilo kao dokaz ne pominju se niti Miroslav Mišković niti ijedno preduzeće u njegovom vlasništvu.

Nijedan dokument se ni neposredno ni posredno ne odnosi na Miroslava. Tužilaštvo kao radnju izvršenja navodi davanje saveta da se akcije unesu u Srbiju, a potom i da se prodaju. Nema predloženih svedoka niti ijedan dokument dokazuje da je moj branjenik dao ova dva saveta i da je, samim tim, iz saveta postojala svest da postoji poreska obaveza - rekao je juče u sudnici Specijalnog suda advokat Zdenko Tomanović.

Kurir / J. S.

Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić