Foto: Printscren

spektakl u mađarskoj

(VIDEO) ŠOPRON JE SPREMAN ZA NAJBOLJE KOŠARKAŠICE EVROPE: Sonja Petrović brani trofej sa Dinamom osvojen prošle sezone

U mađarskom gradu Šopronu u petak 20. aprila 2018. počinje Fajnal for FIBA Evrolige košarkašica, na koji su se plasirala dva ruska, jedan turski i jedan mađarski klub. Tako će prvi polufinalni duel biti „ruski“, dok će domaćin Šopron pokušati da dođe do velikog finala preko turske ekipe Jakin Dogu.

Košarka
> 19:21h

Na ovom prestižnom turniru učestvuju četiri Srpkinje u dva tima, kao i Amerikanka sa srpskim pasošem Danijel Pejdž, koja je u dresu našeg naciopnalnog tima osvajala evropsko zlato 2015. i olimpijsku bronzu 2016. godine.

Igru ruske ekipe Dinama iz Kurska apsolutno nosi naša Sonja Petrović, kojoj će ovo biti neverovatna 11. sezona zaredom u najkvalitetnijem evropskom takmičenju u kome je uspela da stigne do same završnice, do četiri ili osam najboljih ekipa u Evroligi. Domaćin Šopron je prava „srpska kolonija“, jer boje ovog kluba brane kapiten reprezentacije Srbije Jelena Milovanović, Aleksandra Crvendakić, Tina Jovanović, kao i Danijel Pejdž.

Pošto u ekipama Jekaterinburga i Jakin Dogua nema naših košarkašica, jasno je da će svi ljubitelji košarke priželjkivati finale Šopron – Dinamo Kursk.

Kurir sport/KSS

Foto: Euroleague.net

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Evo kojim sportistima najviše preti iznenadna srčana smrt