Foto: Privatna Arhiva

Tužna sudbina

SRBIJO, SVI NA NOGE, MAŠI JE POTREBNA NAŠA POMOĆ! Malena balerina (9) se bori sa tumorom bubrega, POMOZIMO DA POBEDI!

Tužna sudbina je zadesila devetogodišnju Mašu Artiko, veselu devojčicu, odličnu učenicu, glumicu i džez balerinu kojoj su za samo jedan dan, lekari otkrili maligni tumor bubrega

Društvo

Da bismo joj pomogli da se izleči, moramo svi da se udružimo.

foto: Fondacija Budi Human

Maši možete pomoći na sledeći način:

Upišite 484 i pošaljite SMS na 3030

Dinarski račun: 160-503235-79

Devizni račun: 00-540-0002651.7

IBAN broj: RS35160005400002651786

Račun za pomoć je i sledeći:

Svetlana Artiko

Raiffeisen banka

265-0000005179553-69

Njena majka Svetlana Artiko kaže za Kurir da se svim silama trudi da ostane jaka i pribrana.

- Maša je u petak imala trening džez baleta. Došla je kući i rekla je :"Mama, boli me nešto na leđima". Otišle smo u Institut za majku i dete, rekli su da se istegla. Sutradan je počelo jako da je boli, pa smo otišli u Tiršovu. Videli su neke promene na bubregu, uradili su joj sve analize, magnetnu rezonancu, tumor markere i dijagnostikovali su joj veliki tumor na bubregu koji je metastazirao na krvne sudove i deo plućnog krila. Odmah je krenula sa hemoterapijom - priča Svetlana.

foto: Privatna Arhiva

Ona je samohrana majka i ima još jednu mlađu ćerku. Saznanje da se Maša zabolela je najteži udarac koji je mogao da zatekne porodicu, ali nema predaje.

- Moramo svi da ostanemo jaki. Ne znam odakli mi snaga, ali moram da se borim. Maša ne zna celu istinu, još je i mala. Samo sam joj rekla da se razbolela, da mora da se leči i da ćemo svi biti pozitivni - kaže Svetlana.

Mala Maša je veoma talentovana, u seriji Urgentni centar glumi ćerku glavnog lika, a kao džez balerina učestvovala je na evropskom takmičenju što je ogroman uspeh.

(Kurir.rs/Foto: Privatna arhiva)