Foto: Sloboden pečat

NOVA RUNDA PREGOVORA MAKEDONIJE I GRČKE: Susret Dimitrova, Kocijasa i Nimica 25. aprila u Beču

Nova runda pregovora Makedonije i Grčke održaće se 25. aprila u Beču, gde će se šefovi diplomatija dve zemlje ponovo sresti sa medijatorom UN Metjuom Nimicem, javili su danas makedonski mediji, pozivajući se na grčke izvore.

Severna Makedonija
> 17:12h

Taj datum novog sastanka ministara spoljnih polova Makedonije i Grčke, Nikole Dimitrova i Nikosa Kocijasa spominje se u novinarskim krugovima, ali još nema zvanične potvrde.

Vrlo je verovatno da će se novi razgovori u Beču odnositi na vremenski period i rokove za rešavanje spora Atine i Skoplja oko imena Makedonije.

Taj informativni portal navodi da se novi susret planira u velikoj tajnosti.

Dimitrov i Kocijas su posle poslednjeg sastanka, koji je održan u 12. aprila u Ohridu, najavili da će se sresti na dve konferencije koje se održavaju u maju u Grčkoj.

Prva je regionalna konferencija 3. i 4. maja u Solunu, a druga je Konferecija za Evropu 11. i 12. maja, koja će biti održana u mestu Sunio, 70 kilometara od Atine.

Dvoipodecenijski spor Atine s Makedonijom oko njenog prava na taj naziv koje nosi i severna grčka oblast, godinama blokira evroatlantske integracije Makedonije.

Grčka smatra da ustavno ime implicira teritorijalne pretenzije severnog suseda.

Kurir.rs/Sloboden pečat/Beta

Foto: Sloboden pečat