Foto: Printscreen/Twiter

SVAKA MU ČAST

TRČI, FORESTE, TRČI: Ovaj maratonac POMERA GRANICE, a inspiraciju je našao u ČUVENOM FILMSKOM LIKU!

Zanimljivosti
> 17:07h

Rob Poup je specifičan maratonac. Svoju inspiraciju našao je na najneuobičajenom mestu - u filmskoj ikoni Forestu Gampu.

foto: Printscreen/ Twitter

Ovaj trkač iz Liverpula pretrčao je maraton u Londonu obučen, od glave do pete, kao lik iz jednog od hit filmova devedesetih. Rob je završio trku za neverovatnih 2 sata i 36 minuta, time osvetlajući obraz Forestu Gampu, liku iz istoimenog filma koga tumači glumac Tom Henks.

foto: Printscreen/ Twitter

Kako je kasnije objasnio, Rob Poup je ovo uradio kako bi sakupio novac za dobrotvorne svrhe, a na maratonu se pojavio u verodostojnom kostimu - od glave do pete. Međutim, daleko od toga da mu je ovo prvi put da to radi.

foto: Printscreen/ Twitter

Rob je već uspeo da bude prva osoba koja je uspela da optrči rutu kojom je njegov filmski heroj trčao tokom perioda lečenja slomljenog srca. Poup je pretrčao neverovatnih 24.700 kilometara i to za samo 409 dana.

foto: Printscreen/ Twitter

"Ideoja o Forestu se pojavila dok sam smišljao kako mogu da doprinesem onima kojima je pomoć najviše potrebna. Počeo sam da skupljam novac za dobrotvorne svrhe. U filmu Forest, tokom četvrtog prolaska kroz Misisipi, dobija pitanje od novinara koji ga prate - zašto trči? Zbog mira u svetu, beskućnika, prava žena, ekologije i životinja. Ja prikupljam novac za sve te oblasti. Pomažem kako znam", izjavio je Poup nakon završenog maratona u prestonici Engleske.

Kurir.rs/ Foto: Printscreen/ Twitter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) DO SAD NEVIĐENO NA MARATONU: Učesnici zaigrali kolo u sred trke