Foto: Kurir sport

Božović opet uzeo meru treneru zenita

MANĆINI, SAD UČI OD GROFA! Bivši trener Zvezde očitao lekciju Italijanu!

Više i nije novost da je Miodrag Božović hit u Rusiji, sada je samo pitanje kojeg od petorice favorita će saplesti na putu do titule.

Fudbal
> 13:02h

Arsenal iz Tule pod palicom bivšeg trenera Crvene zvezde odigrao je neverovatan meč protiv Zenita iz Sankt Peterburga (3:3). Grofov tim vodio je s 2:1, a onda je sudija Vladimir Moskaljev isključio Igora Gorbatenka i Zenit je za dva minuta preokrenuo rezultat na 3:2. Ipak, domaćin je i pored igrača manje napao favorita i to im se isplatilo preko Artema Dzjube, bivšeg napadača Zenita koji je u 89. minutu doneo izjednačenje. A gol je proslavio tako što je otrčao Grofu u zagrljaj.

Zenit ovaj kiks može da košta plasmana u Ligu šampiona, pošto je pao na peto mesto tabele, a Robertu Manćiniju se smeši otkaz jer je i jesenas izgubio od Miodraga Božovića - 0:1. Slavni Italijan ima godišnju platu u Zenitu pet miliona evra, a Grof deset puta manju u Arsenalu.

Bivši trener Crvene zvezde bio je u fokusu ruskih medija, jer je ove sezone uzimao meru bogatim klubovima poput Zenita, CSKA i Krasnodara. Uporedno, tulski Arsenal nikada u svojoj istoriji nije imao bolji plasman na tabeli, trenutno su sedmi u prvenstvu.

- Isključenje Gorbatenka uticalo je na krajnji rezultat. Sa Zenitom je teško igrati 11 na 11, a kamoli sa igračem manje. Ali, momci su dobro trčali i nije bilo vidljivo da smo u deficitu - rekao je Grof, dok je Manćini priznao da ga je kolega iz Mojkovca pošteno nadmudrio.

Dzjuba platio da sruši Zenit

Junak remija malog Arsenala nad velikim Zenitom (3:3) bio je reprezentativac Rusije Artem Dzjuba. Ove zime Dzjuba je baš iz Zenita došao u Arsenal na insistiranje Grofa Božovića. Visoki napadač bio je potcenjen od Roberta Manćinija, iako je odigrao 70 utakmica za Zenit. Arsenal je za pozajmicu platio 160.000 dolara, a pola od te sume, znači 80.000, platio je Artem Dzjuba iz svog džepa. Zato i ne čudi njegova hladnokrvnost pri postizanju izjednačujućeg gola, koji je definitvno Zenit udaljio od titule.

Kurir sport/Aleksandar Radonić

Foto: Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda : Kupujmo domaće! Ovih sedam igrača su na meti crveno belih