icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Dobričke

KREĆU U MAKEDONIJU

SPORTSKA PORODICA ŽITORAĐE DOBILA NOVOG ČLANA: Legendarni Peci okupio atletičare

Sportisti Žitorađe iz dana u dan beleže dobre rezultate, ipak, u poslednjih godinu dana najviše je u superlativima pisano o maratoncu Srđanu Peciju Jovanoviću.

Objavljeno: 23.04.2018. 20:53h

 

On je na svim takmičenjima na kojima je nastupao, beležio odlične rezultate, i u većini trka bio među prvih 10 takmičara.


 

Jovanovićevi dobri rezultati nisu promakli ni ljudima iz Sportskog saveza opštine Žitorađa. Na njegovu inicijativu a uz podršku predsednika Sportskog saveza Srđana Pilovića, 16. aprila je održana osnivačka skupština na kojoj je doneta odluka o osnivanju Atletskog kluba ”Žitorađa”.

 

Kako kaže Jovanović interesovanja za atletiku ima među mladim Žitorađanima i već je sa grupicom od 15-20 deteta odradio prve treninge.

 

Atletski klub Žitorađa će se takmičiti u disciplinama na 5,10,21 i 42 kilometara, a takođe, dečaci i devojčice zainteresovani za ”kraljicu sportova” će moći da se takmiče u trčanju na 200,400 i 800 metara.

 

Jovanović je ujedno i osnivač i predsednik ovog kluba, a kako nam otkriva ideja o osnivanju ne bi zaživela bez podrške određenih ljudi.

 

- Pre svega, želeo bih da se zahvalim Miomiru Paji Maljeviću i Srđanu Piloviću na podršci prilikom osnivanja kluba. Bez njih ja ovo ne bih uspeo, hvala im na bezrezervnoj podršci i razumevanju, a ja ću se truditi da sa svojim kolegama iz tima se odužim njima i Žitorađi na najbolji mogući način – rekao je Peci za ”Dobričke”.

 

Prva trka na kojoj će se naći ime AK Žitorađa je već 6. maja u Makedoniji, i na njoj će trčati upravo Srđan Jovanović.

 

(Dobričke)

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!