icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Profimedia

odvikavanje od pušenja

NE MOŽETE DA OSTAVITE CIGARETE: Isprobajte OVE vežbe i zaboravićete na njih!

Objavljeno: 24.04.2018. 14:25h

 

Samo pušači znaju koliko je mukotrpan i dugotrajan proces odvikavanja od cigareta.


 

Osim raznih sredstava koji se mogu kupiti na tržištu, ali i zdravih namirnica, postoje i vežbe koje vam mogu pomoći da se lakše otarasite ove loše navike.

 

Ove vežbe su inspirisane jogom, odnosno tehnikom disanja koja se koristi u ovoj disciplini. Reč je o dubokom udisaju i izdisaju - iz stomaka, pomoću kojeg se razvijaju i treniraju disajni putevi, a to znači da ih možete očistiti od otrova koji se vremenom talože.

 

Najbolja stvar je što vam za izvođenje vežbi nije potrebna nikakva posebna priprema, one su veomaagane, a najbolje je da ih ponavljate ujutru i tokom dana i u trenucima kada osetite veliku želju za nikotinom. Odmah ćete primetii da želja za cigaretama nestaje.

 

Prva vežba

Svaki put kada poželjite da zapalite cigaru, probajte da napustite zatvoren prostor i vreme provedete na vazduhu. Stojite uspravno i potrudite se da opustite svaki deo tela. Potom napravite dubok udah i zadržite dah nekoliko sekundi. Sada postepeno izdahnite, a na kraju samog izdaja ponovo zadržite dah par sekundi. Vežbu je potrebno ponavljati deset puta.

 

Napomena: U početku se može desiti da nakon više ponavljanja vežbe osetite blagu vrtoglavicu. Ne brinite, ona je povezana sa zasićenjem mozga kiseonikom.

 

Druga vežba

U trenucima kada imate goreću želju da zapalite cigaretu, potrebno je da sporo udišete vazduh kroz nos, a potom ga malo brže izdišete. Na početku praktikovanja vežbu radite polako, a kasnije ubrzajte tempo. Vežba se sastoji iz 30 udaha i izdaha, potom sledi minut odmora, a broj ponavljanja je pet.

foto: Profimedia

Kurir.rs/SuperŽena/Foto: Profimedia

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) KUCOV NE MOŽE DA SMISLI VEGETARIJANCE! Evo kako reaguje kad mu povrće podmetnu pod nos!

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!