Foto: Nezavisne Novine

Nezapamćena tragedija u Banjaluci

STRAŠNO: Sin pao s prozora, majka se obesila od tuge i bola!

Crna Hronika

Nezapamćena tragedija šokirala je Banjaluku i Republiku Srpsku. Desetogodišnji Pavle S. poginuo je u ponedeljak uveče kad je pao s prozora svog stana, da bi nekoliko sati kasnije njegova majka Darija S. (39) izvršila samoubistvo.

Okolnosti pod kojima se nesreća dogodila nisu do kraja jasne. Prema pisanju medija u RS, mališan Pavle je s majkom i ocem živeo u stanu u Ulici Veljka Mladenovića. Međutim, u vreme nesreće u stanu je bila samo majka, jer je otac bio na putu.

foto: Nezavisne Novine

- Dečak je pao s prozora stana na četvrtom spratu, malo pre osam sati uveče. Ne zna se još uvek kako je do toga došlo, da li se igrao i okliznuo ili se nešto drugo desilo. Dečak je pri padu udario u parkirani "reno", a onda pao na pločnik - priča izvor iz istrage.

Prolaznici koji su se zatekli na mestu nesreće posvedočili su da je mališan davao znake života. - Ubrzo je majka uz jauke sišla ispred zgrade. Žena je vrištala i molila za pomoć, čupala se za kosu i udarala po grudima. Scena je bila strašna, goru stvar nisam video u životu - ispričao je jedna očevidac za banjalučke medije. Hitna pomoć je brzo stigla i dete sanitetom prevezla u Univerzitetski klinički centar RS. Pre ulaska u bolnicu, vozilo se zaustavilo kako bi dete reanimirali. Međutim, uprkos borbi lekara, dečak je u 20.55 časova preminuo.

- Kad je majci rečeno da je sin umro, ona je pobegla iz bolnice i nestala. Rodbina, komšije i policija odmah su otpočeli potragu za njom. Oko četiri sata ujutru našli su njeno telo u blizini Fonda za zdravstveno osiguranje u Ulici Zdrave Korde, nedaleko od Hitne pomoći. Utvrđeno je da se žena obesila o drvo, navodno, pertlom s patike. Policija je obavila uviđaj, koji je pokazao da u slučaju nema elemenata krivičnog dela - rečeno je nezvanično u policiji.

Zgrada s koje je nesrećni dečak pao izgrađena je pre dve godine, u naselju Novi Borik. - Porodica je nedavno kupila stan, pa se nisu još uvek upoznali s komšijama. Javljali su se, onako u prolazu, bili su veoma fini - rekao je jedan od stanara zgrade.

(Kurir.rs/ Jelena Ivić / Foto: Nezavisne novine)

Prijatelji porodice Darija to nije mogla da izdrži

Prijatelji unesrećene porodice juče su bili u šoku. - Darija nije mogla da izdrži takav bol. Reč je o jako poštenoj porodici, poreklom su iz opštine Ribnik. Imali su samo malog Pavla. Darija je bila prosvetni radnik, a njen muž radi kao šef prodaje za jednu firmu koja se bavi uvozom prehrambenih proizvoda - rekao je prijatelj porodice.