Foto: Damir Dervišagić

Velika tragedija u OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu

MUK I TUGA U MIRIJEVSKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI POSLE SMRTI MALIŠANA (8): Igrao se u školskom dvorištu, ušao da popije malo vode pa se samo srušio na beton... Srce mu stalo usred igre

Niko ga nije ni gurnuo, ni povredio, samo se srušio. Prizor je bio zastrašujuć...

Društvo
> 16:46h

Dečak N. V. (8), koji je preminuo u dvorištu OŠ "Pavle Savić" u Beogradu nakon što je iznenada pao ispred škole, imao je urođenu srčanu manu i dve operacije na srcu koji su mu nedavno urađene, što je najverovatnije i uzrok njegove smrti.

Ova tragedija desila se pre dva dana, oko osam časova uveče, u beogradskom naselju Mirijevo, kada se dečak iznenada srušio dok je veselo trčao po dvorištu.

foto: Damir Dervišagić

- Sve se desilo posle nastave. Mališan se s drugarima igrao u školskom dvorištu, ali onda je samo odjednom pao i udario glavom pored jedne klupe, blizu glavnog ulaza u školu. Niko ga nije ni gurnuo, ni povredio, samo se srušio. Prizor je bio zastrašujuć, ležao je nepomično, oči su mu bile širom otvorene, a ruke hladne. Neko od starijih koji su bili tu odmah je pritrčao i pružio mu prvu pomoć, a uskoro je stigla i Hitna, koja ga je odvezla u Urgentni centar, gde je oko 21 sat i preminuo - ispričao je za Kurir očevidac nemilog događaja i dodao:

- U međuvremenu su došli i roditelji dečaka i napravila se opšta pometnja, jer su bezuspešno pokušavali da ga osveste. Priča se da je dete imalo urođenu srčanu manu i da je nedavno preživeo dve operacije na srcu. Kažu da majku nisu mogli da smire u sanitetu koliko je jadna žena vrištala od bola i tuge. Oni imaju još dvoje dece. Užasno je kakva se nesreća dogodila, ceo kraj je u šoku. Kako saznajemo, u školi je u tom trenutku bilo mnogo dece, pošto su se poslednji časovi završili u 20 sati, a u to vreme su se i učenici starijih razreda vratili s ekskurzije.

Reporteri Kurira juče su u OŠ "Pavle Savić" zatekli mnogobrojne roditelje i decu koju su među sobom prepričavali tragediju koja se dogodila. Objasnili su nam da je školsko dvorište veliko i da su blizu sportski tereni, pa se deca često posle nastave okupljaju u školi. Kako kažu, tog dana ništa nije upućivalo na tragediju koja će se desiti, a N. S. je bio razdragan i veseo. Roditelji preminulog dečaka juče nisu želeli da razgovaraju s novinarima.

Direktor Milić: Obdukcija će pokazati sve Direktor škole Radislav Milić išao je juče, zajedno za učiteljicom odeljenja koje je pohađao N. V., da izjavi saučešće porodici. - Sve vreme smo bili u kontaktu s roditeljima. Zasad ne znam ništa više, dečaku je naglo pozlilo i srušio se, rezultati obdukcije će sve pokazati. Ovo je velika tragedija. Sledeće nedelje ćemo održati komemorativni skup u školi - kratko je rekao Milić za Kurir.

(Kurir/J. Pronić/Foto: Damir Dervišagić)