Foto: AP

SVAKA ČAST

OGROMNO PRIZNANJE ZA SRPSKI SPORT Jednog Srbina je pred celim svetom pohvalio Vladimir Putin

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin ne hvali često strance iz sveta sporta, ali Srbija od sada može da se podiči i time.

Ostali sportovi

Prvi čovek Rusije se zahvalio predsedniku Svetske rvačke federacije Nenadu Laloviću zbog poštovanja načela da se 'sport i politiku ne mešaju'.

"Danas, kao i tokom svih prethodnih godina, a i ubuduće, sport bi trebalo da ujedinjuje ljude i da ih ohrabruje za nova dostignuća. Svim učesnicima prvenstva Evrope u rvanju želim mnogo sreće, a navijačima da sa ovog takmičenja ponesu najlepše uspomene", rekao je Vladimir Putin.

Nenad Lalovićfoto: Dado Đilas

On je, posle svečanog otvaranja rvačkog šampionata Evrope u Kaspijsku, da će Rusija turnir organizovati po najvišim standardima.

"Drago mi je da Rusija posvećuje veliku pažnju razvoja rvanja. Mi smo izuzetno ponosni na naše rvače i njihove pobede, kao i doprinosu ruskih sportista u jačanju pozicija ovog spektakularnog sporta u svetu. Sigurni smo da će ovo prvenstvo u Kaspijsku biti održano na najvišem nivou", napomenuo je predsednik Rusije.

Podsetimo, u utorak je naš rvač Viktor Nemeš osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 77 kilograma, u finalu bolji je bio Rus Roman Vlasov koji je pobedio sa 5:1, a ove srede imamo i drugog predstavnika u borbi za titulu prvaka Evrope. Posle 18 časova, u kategoriji do 97 kilograma, Mihail Kadžaja boriće se protiv Artura Aleksanjana iz Jermenije.

kurir.rs / Rvački savez Srbije

foto: AP