Foto: Kurir

humano u "biblioteci kod milutina"

VELIKI ODZIV KRAGUJEVČANA: Dali krv, pa pekli vola!

Srbija
> 12:08h

Jubilarna humanitarna peta po redu akcija davanja krvi, koju organizuje restoran "Biblioteka kod Milutina" u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi KC u Kragujevcu, počela je jutros, a prvi su krv dali pripadnici Žandarmerije, Vojske Srbije, članovi Vojnog sindikata Srbije.

foto: Kurir

Akciju su podržali Vlada Republike Srbije, Skupština grada Kragujevca, Lovački savez Srbije, a njen inicijator i promoter je Petar Božović, legenda srpskog glumišta. Prijatelji akcije su i legendarni košarkaš Dejan Tomašević, voditelj Žika Nikolić, Goran Šepa iz grupe "Kerber" i novinar Mašan Lekić. Kao i ranijih godina prilikom ove svenarodne akcije, Lovački savez Srbije za sve davaoce priprema gulaš, članovi Udruženja riblovaca riblju čorbu, a tradicionalno glavna atrakcija je pečeni vo.

foto: Kurir

U velikom broju odazvali su se ne samo građani Kragujevca već i predstavnici gradskih i državnih institucija, među kojima je i Predrag Sazdanović, direktor Kliničkog centra Kragujevac.

Akcija traje do 17 časova.

foto: Kurir

Saradnja sa Kurirom I humanost i umetnost

Pored ove humanitarne akcije kultni kragujevački restoran "Biblioteka kod Milutina" u saradnji sa Kurirom organizuje promocije knjiga, izložbe slika, ali i podržava rad Kola srpskih sestara kao i druge akcije u kojima se popularišu umetnost i humanizam.

Kurir.rs/D. Ilic/Foto: Kurir