Foto: Printscreen Google Maps, Printscreen

Profesorka Trifković podigla je pravu buru na društvenim mrežama

PIRSING, NOKTI, SILIKONI, GOLI DEKOLTEI... Obaveštenje direktorke Nade učenicama od pre dve godine prepričava se i danas! U eri starleta aktuelnije je nego ikad

Niste na estradi, poručila učenicama pre dve i po godine

Društvo

BEOGRAD - Pre dve i po godine Srbiju je diglo na noge obaveštenje Nade Trifković, direktorke Srednje medicinske škole u Beogradu, koja je podigla prašinu na društvenim mrežama obraćanjem svojim učenicama koje se i dan-danas prepričava.

Ona je tada, u jesen 2015. u holu škole istakla originalno obaveštenje na koje su mladi reagovali a u kojem im je skrenula pažnju ne samo na oskudno odevanje i pojavu nalik estradnoj i to na časovima, nego i na to ko su, šta su i ko treba da postanu jednog dana u životu zahvaljujući obrazovanju koje im se pruža.

foto: Printscreen

Njene reči tada su izazvale pravu buru na društvenim mrežama na kojima je istovremeno buknula i prava polemika da li nečije ocene treba da zavise isključivo od truda, znanja i zalaganja a ne izgleda ili oblačenja ili na profesore presudnog uticaja ima i utisak koji učenice ostavljaju svojim estradnim stilom oblačenja.

foto: Google Street View Printscreen

Direktorka Nada tada se obratila svojim đacima sledećim rečima:

"Ovo je obrazovna ustanova, nije estrada. Vi se školujete za jednu od najodgovornijih profesija. Pirsing, nokti, silikoni, goli dekoltei i strukovi, pocepane farmerke, mini suknje, nisu nešto što vas kvalifikuje za diplomu ove škole. Da biste zaslužili poštovanje nastavnika, lekara i pacijenata, vi morate svojim ponašanjem, odgovornošću i izgledom doprineti tome! Dovoljno ste i mladi i lepi, a sa nama i obrazovani, da vam ne trebaju trećerazredna oponašanja neuspelih", stoji u obaveštenju direktorke Trifković.

Profesorka Trifković je tada za Kurir izjavila da je "granica ukusa i samopoštovanja gotovo izbrisana, kao i da u školi nije uvedeno ništa rigidno, čak ni uniforme nisu menjane, ali da škola smatra da granica ukusa mora da se poštuje".

(Kurir.rs/M.J./Foto: Google street view/Printscreen)