Foto: Nebojša Mandić

prva sednica biće održana tokom sledeće sedmice

MINISTARSTVO PRAVDE: Kuburović na čelu Koordinacinog tela za preporuke GRECO

Društvo

Ministarka pravde Nela Kuburović na čelu je Koordinacionog tela koje će se baviti preporukama Grupe zemalja protiv korupcije pri Savetu Evrope (GRECO), potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu pravde.

Kako je rečeno u tom ministarstvu, prva sednica tela biće održana tokom sledeće sedmice.

Vlada je formirala Koordinaciono telo koje čine predstavnici Ministarstva pravde, Ministarstva spoljnih poslova, Vrhovnog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca, Agencije za borbu protiv korupupcije i Skupštine Srbije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je juče da je Vlada formirala Koordinaciono telo jer, kako je istakla, sa punom ozbiljnošću uzima sve preporuke koje dolaze od te i drugih institucija i organizacija.

Savet Evrope uvrstio je Srbiju među devet zemalja protiv kojih je, zbog „u celini nezadovoljavajuće" primene preporuka o sprečavanju korupcije među poslanicima, sudijama i tužiocima, pokrenut postupak.

Među zemljama protiv koje je pokrenut postupak su, pored Srbije, Belgija, Madarska, Irska, Luksemburg, Portugalija, Rumunija, Sspanija i Turska, a postupak je ranije pokrenut prema Belorusiji i Ssvajcarskoj.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić